Scarlett Johanssons advokat anklager Disney for »misogynt angreb«

Scarlett Johanssons advokat anklager Disney for »misogynt angreb«
Scarlett Johansson i 'Black Widow'. (Foto: Marvel)

I slutningen af sidste måned lagde Scarlett Johansson sag an mod Disney for manglende indtægter i forbindelse med lanceringen af Marvel-filmen ‘Black Widow’.

Ifølge Johansson har Disney nemlig ikke kompenseret for de minimerede biografindtægter som følge af beslutningen om at udgive filmen simultant på Disney+. Før streamingtjenestens fødsel skrev skuespilleren under på en kontrakt, der gav hende en andel af billetindtægterne, men dengang havde hun angiveligt fået lovning på en biografeksklusiv udgivelse.

Efter at have svaret tilbage på sagsanlægget i ikke ligefrem forsonlige vendinger, hvor Johanssons blandt andet blev beskyldt for at være »ufølsom og selvisk«, forsøger Disneys bagland nu at holde den juridiske strid ude af offentlighedens søgelys.

»Periwinkle (firmaet, som Scarlett Johansson sagsøger Disney igennem, red.) indvilligede i, at alle påstande, ‘der kom ud af, i forbindelse med eller i relation til’ Scarlett Johanssons skuespilarbejde til ‘Black Widow’ ville blive indgivet i fortrolig, bindende voldgift i New York«, står der ifølge Deadline i et dokumentet, som Disneys advokater indgav i Los Angeles’ højesteret i fredags.

Kravet om at lade konflikten udspille sig bag lukkede døre giver Johanssons repræsentanter imidlertid ikke meget for.

»Efter indledningsvis at have svaret på dette sagsanlæg med et misogynt angreb mod Scarlett Johansson, forsøger Disney nu, forventeligt, at skjule deres ureglementerede adfærd i en fortrolig voldgift«, siger skuespillerens advokat John Berlinski til Deadline.

»Hvorfor er Disney så bange for at føre sagen offentligt? Fordi de ved, at Marvels løfter om at give ‘Black Widow’ en typisk biografudgivelse ‘som deres andre film’ havde alt at gøre med, at Disney ikke måtte kannibalisere på deres billetindtægter for at give antallet af Disney+-abonnenter et boost. Men det er præcis, hvad der skete – og vi ser frem til at præsentere overvældende beviser for det«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af