Jonas Risvig blander sex, død og drengekor i ny serie for Viaplay

Jonas Risvig blander sex, død og drengekor i ny serie for Viaplay
'Drenge'. (Foto: Viaplay)

Jonas Risvig har fået et markant gennembrud de seneste år som landets førende DIY-serieskaber, der med ‘Centrum’, ‘Grænser’ og ‘Nylon’ har skåret troværdige og tålmodige ungdomsserier ud af nulkronersbudgetter, og som har ramt en nerve og et publikum ved at inddrage de unge selv i kombination med et skarpt Youtube-game.

Det var egentlig kun et spørgsmål om tid, før han blev hevet ind af en af de store streamingtjenester, og det sker nu, hvor han skal instruere den kommende serie ‘Drenge’ for Viaplay baseret på oplevelser fra sin egen ungdom.

Serien foregår i Silkeborg og følger en gruppe venner, der synger i det lokale drengekor med engleblide stemmer, mens de uden for kirken eksperimenterer heftigt med sex, sprut og vildskab.

Da en af drengene drukner under mystiske omstændigheder, mens en ny fyr træder ind i gruppen, bliver drengeflokkens fællesskab sat på en prøve.

Risvig er selv vokset op i Silkeborg og oplevede kontrasten mellem kirkekorets renskurede rum og vennernes udskejelser i weekenden. Mikkel Sørensen og Lars Bang har omsat hans idé til manuskript, mens en række af landets mest lovende unge skuespillere er foran kameraet, heriblandt Sylvester Byder, Karoline Hamm, Julie Christiansen og Tarek Zayat. De suppleres af lokale statister fra Silkeborg, hvor serien også er optaget.

Det er i øvrigt næppe et tilfælde, at serien deler titel med Danmarks største jyske instruktør gennem tiden: Aarhusianske Nils Malmros, der har leveret nogle af de mest troværdige børne- og ungdomsportrætter i dansk film. Hans ‘Drenge’ fra 1977 skildrede en drengs forhold til seksualitet i tre stadier i hans unge liv.

Jonas Risvigs ‘Drenge’ skal fortælles over otte afsnit af 24 minutter, og den får premiere på Viaplay i løbet af 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af