Susanne Bier har taget den vildeste Oscar-selfie – med syv af verdens absolut førende filmskabere

Susanne Bier har taget den vildeste Oscar-selfie – med syv af verdens absolut førende filmskabere
Foto: Susanne Bier

Susanne Bier har været nomineret til to Oscars og vundet én (for ‘Hævnen), og så sidder hun i Oscar-akademiets Board of Governors, en slags bestyrelse/beslutningsorgan af førende filmfolk fra Hollywood.

Hun er med andre ord i dag en veritabel Hollywood- og Oscar-insider. Og så kommer man jo i godt selskab.

Som nu til en middag op til Oscar-showet på søndag, hvor en god blanding af de nominerede instruktører og andre Oscar-affilierede filmskabere var samlet til en hyggestund.

Hvilket affødte den her usandsynligt blærede selfie, som den danske instruktør har taget. Og hvor tit har man lige set så meget filmskabertalent presset ind på ét billede?

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Genkender man ikke lige ansigterne, så hermed en forklaring.

Øverste række fra venstre: Taika Waititi, det newzealandske geni bag eksempelvis ‘Thor Ragnarok’ og ‘Jojo Rabbit’. Legende Steven Spielberg, i år Oscar-nomineret for ‘West Side Story‘. Guillermo Del Trto, Oscar-vinder for ‘The Shape of Water’ og i år nomineret for ‘Nightmare Alley’. Og sci-fi-maestro Denis Villeneuve, der i år er Oscar-nomineret for ‘Dune’.

Nederste række fra venstre: Ava DuVernay, instruktør bag de Oscar-nominerede ’13th’ og ‘Selma’, en af Hollywoods førende fortalere på især racespørgsmål og ligesom Bier i Oscar-akademiets Board of Governors. Chloé Zhao, der sidste år vandt både Bedste Film- og Instruktør-Oscar for ‘Nomadland’. Jane Campion, årets favorit til at vinde både Bedste Film- og Instruktør-Oscar for ‘The Power of the Dog’.

Og altså helt til højre: Kvinden med kameraet, Susanne Bier.

Danskeren har tilføjet teksten »Kollegaer kan have det sjovt« til billedet, og selvom det selvfølgelig primært netop er sjov og ballede, illustrerer det samtidig meget godt, hvilken betydning hele Oscar-menageriet kan have for de danskere, der bliver nomineret: Man får en fantastisk mulighed for at bygge broer til andre af verdens førende filmskabere.

Forleden fik ‘Flugt’-instruktør Jonas Poher Rasmussen stor ros af førnævnte Spielberg:

Og så er der dette billede, hvor distributionsselskabet NEON, der både kører ‘Flugt’ og Joachim Triers dobbeltnominerede ‘Verdens værste menneske’ ud i USA (og dermed står for deres Oscar-kampagner) har samlet deres nominerede i år, og hvor Jonas Poher Rasmussen – med stort smil i midten – er i godt selskab med Kristen Stewart (nomineret for den ligeledes NEON-distribuerede ‘Spencer’:

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nikolaj Coster-Waldau, som er gået ind i ‘Flugt’ som medproducer, er også med, og til venstre ses Joachim Trier med hans hovedrolleindehaver i ‘Verdens værste menneske’, Renate Reinsve.

Happy days.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af