Mads Mikkelsen er ikke fan af method acting: »Det er prætentiøst«

Mads Mikkelsen er ikke fan af method acting: »Det er prætentiøst«
Mads Mikkelsen under Cannes-festivalen i 2019. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Vi labber dem i os: Historierne om kendte skuespillere, der er gået til ekstremer for at forsvinde ind i en rolle. Såkaldt method acting.

Der er mange eksempler fra nyere tid. Alle fra Lady Gaga i ‘House of Gucci’ til Benedict Cumberbatch, der fik nikotinforgiftning under optagelserne til ‘The Power of the Dog’, har gjort brug af metoden. For ikke at nævne Jared Leto i snart sagt alle roller, han kaster sig over.

Men for Danmarks vel nok største skuespiller, Mads Mikkelsen, er method acting ikke meget værd. Det fortæller den danske verdensstjerne i et interview med GQ UK i forbindelse med premiereaktuelle ‘Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder‘.

»Det er bullshit«, siger Mikkelsen om method acting og fortsætter: »Du kan gøre forberedelserne til en rolle sindssyge. Hvad hvis det er en dårlig film, hvad har du så opnået? Er jeg imponeret over, at du ikke brød karakter? Du burde være have brudt den fra start! Hvordan forbereder du dig til at spille seriemorder? Vil du bruge to år på at opsøge det?«

I interviewet fortæller Mikkelsen, at han ville elske at spille over for en dedikeret metodeskuespiller i Daniel Day-Lewis’ kaliber:

»Jeg ville have en fest med at bryde med karakteren konstant. Jeg får mig en cigaret. Den er fra 2020, den er ikke fra 1870 – kan du leve med det? «, siger han spøgende og fortsætter:

»Det er bare prætentiøst. Daniel Day-Lewis er en fantastisk skuespiller, men det har ikke noget med metodeskuespillet at gøre«.

Mikkelsen mener desuden, at medierne har et medansvar for at fiksere på det ekstravagante metodeskuespil:

»Medierne siger: ‘Åh gud, han tog det så seriøst, ergo må han være fantastisk. Lad os give ham en pris’. Så går snakken på det«.

Mads Mikkelsen kan lige nu opleves i biografer over hele verden som Gellert Grindelwald i den tredje ‘Fantastiske skabninger’-film med undertitlen ‘Dumbledores hemmeligheder’. Rollen overtog han fra Johnny Depp, som blev fyret fra franchisen.

Og den danske skuespillers imponerende liste af verdenskendte franchises, han medvirker i, stopper ikke her. Næste år er han aktuel i den femte ‘Indiana Jones’-film.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af