Chikaneret Jar Jar Binks-skuespiller gør ‘Star Wars’-comeback i ‘The Mandalorian’

Chikaneret Jar Jar Binks-skuespiller gør ‘Star Wars’-comeback i ‘The Mandalorian’
'The Mandalorian'.

Ahmed Best, der spillede Jar Jar Binks i Star Wars-filmene ‘The Phantom Menace’ og ‘Revenge of the Sith’, vender i ‘The Mandalorian’ tilbage som Jedi Kelleran Beq.

Det skriver Indiewire.

Rollen som Jar Jar Binks endte med at kaste lange skygger over Bests karriere og liv på grund af den massive chikane, rollen affødte. Noget der desværre sker alt for tit for ‘Star Wars’-skuespillere med minoritetsbaggrund.

Derfor er det noget særligt, når han portrætterer Beq, Jediridderen der redder Grogu i ‘Chapter 20: The Foundling’.

Skuespilleren har tidligere spillet karakteren i børneserien ‘Star Wars: Jedi Temple Challenge’ og haft den lille rolle som familiemedlemmet Achk Med-Beq i ‘Attack of the Clones’.

I et videointerview fra 2019, der handler om at Best blev drevet til selvmordstanker, fortalte skuespilleren om hvor hård ikke mindst den racistiske chikane har været:

»Der var så meget had og vrede og gift rettet mod mig, og jeg tog det personligt… Jeg lagde meget af mig selv i det arbejde, og hvis du snakker med enhver kunstner, der går op i deres arbejde, så snakker du om dem. Det hårdeste for mig i den situation var al den kritik, der kom fra et racemotiveret perspektiv (…)«, fortæller Best.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Jeg blev kaldt alle race-stereotyper, du kan forestille dig. Der var kritik af at have en jamaicansk dialekt. Hvilket var stødende, fordi jeg har vestindiske rødder – jeg er ikke jamaicaner. Det var invaliderende. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle svare… Jeg var træt af at skulle forklare mig. Jeg var træt af at skulle forsvare mig selv og mit arbejde. Jeg var træt af at skulle kæmpe imod racisme og racistiske stereotyper. Jeg ville bare spille en rolle. Jeg var udmattet«, fortæller han.

Med alt det i bagagen er det skønt at se Best tilbage blandt stjernerne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af