De centrale roller er på plads til ‘Shorta’-instruktørs kommende bankrøverfilm

De centrale roller er på plads til ‘Shorta’-instruktørs kommende bankrøverfilm
Jacob Lohmann og Tarek Zayat i 'Shorta'. (Foto: Tine Harden)

Frederik Louis Hviid slog igennem med en af de mest opsigtsvækkende danske debutfilm de senere år med politithrilleren ‘Shorta’, som han instruerede sammen med Anders Ølholm.

Nu står den Super16-uddannede Hviid så på egen hånd med en film baseret på et stykke dramatisk danmarkshistorie: Røveriet – det største af sin slags på dansk grund nogensinde – mod Dansk Værdihåndtering i 2008, hvor røverne slap afsted med cirka 70 millioner kroner.

Filmen har titlen ‘De lydløse’, og på et pressemøde under filmfestivalen i Cannes har Zentropa løftet sløret for tre af de skuespillere, der skal spille med i Hviids kommende actiondrama.

I hovedrollen som røveren Kasper finder vi Gustav Giese, der fik sit gennembrud i gangsterdramaet ‘Nordvest’ fra 2013, og som siden blandt andet har medvirket i 2. Verdenskrigsfilmene ‘De forbandede år’ samt dens efterfølger. Giese medvirkede på vores liste over de 10 største danske skuespillere under 30 år og har senest spillet med i Emma Sehested Høeg-serien ‘Killjoy’.

En af de centrale roller spilles af Amanda Collin som sikkerhedsvagten Maria, der krydser veje med røverne. Collin fik sit store gennembrud i Christian Tafdrups kønskomedie ‘En frygtelig kvinde’ og har siden blandt andet medvirket i Ridley Scotts HBO-serie ‘Raised by Wolves’, hvor hun af Soundvenues anmelder Lau Lehrmann blev beskrevet som sci-fi-seriens hovedattraktion. Den 37-årige skuespiller spiller også over for Mads Mikkelsen i Nikolaj Arcels kommende episke storfilm ‘Bastarden’.

I en anden central rolle som røveren Slimani finder man franske Reda Kateb, der medvirkede i Kathryn Bigelows ‘Zero Dark Thirty’ og lige nu er aktuel på filmfestivalen i Cannes med en hovedrolle i ‘Omar la Fraise’.

‘De lydløse’ følger en gruppe på 25 mænd fra Danmark og resten af Europa og deres ambitiøse planer om at lykkes med det umulige kup. Manuskriptet er skrevet af Anders Frithiof August, der tidligere har skrevet film som ‘Under sandet’, ‘Lykke-Per’ og ‘Dirch’. 

Resten af castet til ‘De lydløse’ vil blive offentliggjort, når optagelserne begynder til september. Det vides endnu ikke, hvornår filmen får premiere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af