Kommende dansk stjernespækket actionfilm foregår i … stenalderen

Kommende dansk stjernespækket actionfilm foregår i … stenalderen
Angela Bundalovic i 'Copenhagen Cowboy'. (Foto: Magnus Nordenhof Jønck/Netflix)

For dem, der stadig går og synes, at alle danske film minder om hinanden, kommer nu en film, der i hvert fald ikke lyder som noget, vi har set på hjemlig grund før.

Debutfilmen ‘Fremmed’, der går i optagelse i juli, er nemlig en actionfilm, der foregår i stenalderen.

Filmen handler om den 19-årige kvinde Aathi, der for 6.000 år siden kommer til Danmark med sin familie. Men efter et fatalt møde med en jægerstamme bliver hele familien dræbt, undtagen Aathi og hendes lillebror Tharan, der for at overleve er nødt til at blive en del af den selvsamme stamme, som dræbte deres forældre.

Efterhånden som livet hos stammen bliver mere og mere brutalt, må Aathi beslutte sig for, om hun vil tage hævn.

Aathi spilles af Angela Bundalovic, der først kom frem i ‘Limboland’ og senest har kunnet ses i hovedrolle i Nicolas Winding Refns Netflix-serie ‘Copenhagen Cowboy’ og Martin Skovbjergs ‘København findes ikke’.

Lederen af jægerstammen spilles af Danica Curcic.

‘Fremmed’ er instruktørtalentet Mads Hedegaards første spillefilm. Hedegaard, der er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2017, markerede sig stærkt med dokumentarfilmen ‘Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden’.

Hedegaard teasede kort for sin kommende stenalderfilm i et interview med Soundvenue i 2021. Her fortalte han, at alle hans hidtidige film handler om vigtigheden af fællesskab.

Instruktøren har skrevet ‘Fremmed’ sammen med Jesper Fink, der efterhånden har specialiseret sig i film fra den danske fortid, der kræver grundig research, heriblandt ‘Før frosten’ og ‘Margrethe den første’.

Til ‘Fremmed’ har de fået hjælp af en sprogforsker, der har skabt to fiktive sprog til henholdsvis Jægerstammen og bondestammen i fortællingen.

‘Fremmed’ ventes at få premiere næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af