Ridley Scott kommenterer Frankrigs negative ‘Napoleon’-anmeldelser: »Franskmændene kan ikke engang lide sig selv«

Ridley Scott kommenterer Frankrigs negative ‘Napoleon’-anmeldelser: »Franskmændene kan ikke engang lide sig selv«
'Napoleon'. (Foto: Sony)

Hollywood-legenden Ridley Scott giver ikke meget for kritikere af sin kommende storfilm ‘Napoleon’, der har Joaquin Phoenix i hovedrollen som den franske kejser og hærfører.

»Få et liv«, har instruktøren tidligere udtalt om historiker og tv-vært Dan Snow, der har lavet en hel video, hvor han (for sjov) faktatjekker de ukorrekte historiske detaljer i filmens trailer.

‘Napoleon’ fik premiere i Frankrig i sidste uge, og her har de franske anmeldere ifølge BBC ikke været specielt positive.

For eksempel har avisen Le Figaro skrevet, at filmen burde omdøbes til »Barbie og Ken under Imperiet«. Franske CQ har påpeget, at det er »dybt klodset, unaturligt og ufrivilligt komisk« at se franske soldater i 1793, der råber »vive la France« med amerikansk accent. Og en fransk Napoleon-ekspert har i magasinet Le Point kritiseret filmen for sin »meget anti-franske og meget pro-britiske« omskrivning af historien.

BBC har i et længere interview spurgt Ridley Scott om en reaktion på den franske kritik, og han er, som forventet, ikke særligt lydhør.

»Franskmændene kan ikke engang lide sig selv«, siger Scott slet og ret til BBC. »Publikummet, som jeg viste den til i Paris, de elskede den«.

Et andet sted i interviewet svarer han igen til kritikere, som kalder filmen historisk upræcis: »Var du der? Nå, du var der ikke. Hvordan ved du det så?«.

‘Napoleon’ har ifølge BBC fået positive anmeldelser i Scotts hjemland, Storbritannien. Den danske biografpremiere er på torsdag, 23. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af