Dansk fængselsdrama udtaget til prestigefyldt filmfestival – første gang i årevis

Dansk fængselsdrama udtaget til prestigefyldt filmfestival – første gang i årevis
'Vogter'. (Foto: Jasper J. Spanning)

I næste måned løber Berlin Film Festival af stablen, og det bliver denne gang med et dansk bidrag i konkurrencen om den prestigefyldte guldbjørn.

’Den Skyldige’-instruktør Gustav Möllers nye fængselsdrama ’Vogter’ er netop blevet udtaget til festivalens hovedkonkurrence, det skriver Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse.

Det er første gang siden Thomas Vinterbergs ’Kollektivet’ fra 2016, at en dansk film er at finde i den kategori. Lone Scherfig var dog nomineret som instruktør på den engelsksprogede film ‘The Kindness of Strangers’ i 2019.

‘Vogter’ følger fængselsbetjenten Eva (Sidse Babett Knudsen), der kommer i en etisk knibe, da en kendt skikkelse fra hendes fortid dukker op blandt de indsatte i form af den unge Mikkel (Sebastian Bull). Han er nemlig dømt for at slå hendes søn ihjel, og dramaet tilspidses kun yderligere, da hun stik mod al fornuft beder om at blive vogter i hans afdeling.

Bull er blandt andet kendt fra sin rolle i ‘2 Døgn’. På den øvrige rolleliste ses også Dar Salim.

’Vogter’ er den ventede næste film i rækken fra Gustav Möller, hvis one location-debut ’Den Skyldige’ fra 2018 høstede priser og kritikerros. Möller arbejder endnu en gang sammen med manuskriptforfatter Emil Nygaard Albrechtsen.

Udover ’Vogter’ er Birgitte Stærmoses ’Afterwar’ også at finde på programmet i festivalens ’Panorama’-kategori.

Filmene får verdenspremiere på Berlin Film Festival, der afholdes 15-25. februar.

’Vogter’ er sat til at få dansk biografpremiere 12. september. ‘Afterwars’ kan ses på CPH:DOX i marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af