Tre weekendanbefalinger: Er det nye ‘The Bear’ bedre end sit rygte?

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekendanbefalinger:  Er det nye ‘The Bear’ bedre end sit rygte?
'The Bear' sæson 3. (Foto: FX)

1. Streaming: Kan kokkeserien leve op til hypen?

Efter ’The Bear’s tredje sæson fik premiere I USA, har der for første gang været andet en enighed om, at kokkeserien om Chicagos mest følelsesladede køkken er et tv-syn for guder.

Nu er serien endelig landet i Danmark, og rigtig nok er der også noget, der ikke helt er som det plejer. Den nye sæson lægger ud med et stille og eftertænktsomt, men også ret forrygende montageafsnit.

Nedsablinger i medier som Slate og The New Yorker har pisket en stemning op om, at ’The Bear’ på sæson tre ikke har noget at komme med. At serien aldrig nogensinde var god sågar. Dog er den langt bedre end sit rygte og stadig dybt seværdig.

Uanset hvad bliver du selv nødt til at se efter for at kunne være med i sommerens seriesamtale.

’The Bear’ kan ses på Disney+.

‘De unge kærester’. (Foto: DR)

2. Streaming: Er alder blot et tal?  

DR’s nye dokumentarserie ’De unge kærester’ stikker en pind ind i en hvepserede af et debatemne.

Den forsøger nemlig at gøre os klogere på, om alder virkelig bare er et tal, når det kommer til kærligheden? Vi følger fire par, der har fået omverdenens fordomme at føle, da de alle er mere eller mindre offentlige ansigter.

Soundvenues Thea Torp giver fire stjerner:

»Kærligheden er størst af alt, også aldersforskellen. P3’s serie om par, hvor den ene er næsten dobbelt så gammel som den anden, er sødt, livsklogt tv, der desværre har en tendens til at kamme over og blive lidt af et freakshow, fordi hanelefanterne Oliver Bjerrehuus og Jakob Olrik er mere skøre end relaterbare. Heldigvis er deres unge kærester kloge«.  

’De unge kærester’ kan ses på DRTV.

‘Skywalkers: A Love Story’. (Foto: Netflix)

3. Streaming: Dødsensfarlig kærlighed

Der kan opstå en helt særlig magi, når film bliver lavet med livet som indsats.

I Netflix-dokumentaren ’Skywalkers: A Love Story’ er der udover halsbrækkende udfoldelser også en kærlighedshistorie på spil. Vi følger det russiske par Angela Nikolau og Vanya Beerkus, der har specialiseret sig i at kravle op på nogle af verdens højeste bygninger – uden sikkerhed og uden tilladelse i ånden fra ovennævnte Philippe Petit. De starter som konkurrenter, begynder så at samarbejde og bliver siden forelskede. Nu sætter de sig for at bestige en af verdens nye superskyskrabere. De har selv filmet deres vovestykker gennem årene, hvilket giver utrolige optagelser at arbejde med.

»Hvis du har højdeskræk, udøver filmen en ’hold fast i dine armlæn’-skræk og -eufori«, skriver Varietys anmelder.

’Skywalkers’ kan ses på Netflix.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af