Fem personer tiltalt for at forårsage ‘Friends’-stjernen Matthew Perrys død

Fem personer tiltalt for at forårsage ‘Friends’-stjernen Matthew Perrys død
Matthew Perry i 2016. (Foto: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Da Matthew Perry 28. oktober 2023 blev fundet livløs i sit bobleblad, blev hans tragiske død i en alder af blot 54 i første omgang vurderet til at være et uheld.

I slutningen af sidste år kom det frem, at hovedårsagen til Matthew Perrys tragiske død i en alder af 54 var »akutte virkninger af ketamin«. Og denne kendsgerning blev i foråret 2024 genstand for en politiefterforskning, der skulle undersøge, hvordan ‘Friends’-stjernen var kommet i besiddelse af stoffet, og hvorfor der var så meget af det i hans blod.

Det har nu resulteret i, at fem personer er blevet tiltalt i forbindelse med Perrys overdosis, der ledte til hans død. Det annoncerede dommer Martin Estrada torsdag ved en nyhedskonference i Los Angeles, skriver Deadline.

De fem tiltalte indbefatter Perrys assistent, der boede hos ham, to læger og en kvinde, der ifølge Deadline er kendt som »Ketamin-dronningen«. Dommeren påpeger, at personerne er del af et »vidtstrakt, kriminelt undergrundsnetværk«, som har leveret ketamin til Perry og andre, og som »udnyttede Hr. Perrys afhængighedsproblemer til at berige dem selv«.

To af de tiltalte, Jasveen Sangha (den såkaldte ‘Ketamin-dronning’) og Dr. Salvador Plasencia, er blevet arresteret. De skal stilles for en domstol henholdsvis 15. og 8. oktober og har begge nægtet sig skyldige.

Matthew Perry kæmpede med alkohol- og stofafhængighed gennem det meste af sit liv, hvilket han – særligt i forbindelse med selvbiografien ‘Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing’ fra 2022 – har været åben omkring.

Efter hans død udtalte vennen og ‘Friends’-kollegaen Jennifer Aniston dog, at han var et godt sted og knoklede for at leve sundt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af