IKEA-tasken får nyt liv: Bliver redesignet af Virgil Abloh

IKEA-tasken får nyt liv: Bliver redesignet af Virgil Abloh
Foto: Piotr Niepsuj/IKEA

Et brand kan kun drømme om den opmærksomhed, der har været på IKEA’s Frakta-taske de seneste måneder. Fra Balenciagas luksusversionering til internettets ustoppelige d-i-y-kreativitet. Men hvis man så er rigtig dygtig, så formår man at udnytte den opmærksomhed, og det er netop, hvad svenskerne har gjort.

Først da de sammen med designbureauet ACNE lavede deres eget spin på Frakta-hypen, og nu hvor de – som tidligere teaset – har offentliggjort et samarbejde med Virgil Abloh.

Det skete i går, da IKEA afholdt sit Democratic Design Days-arrangement, hvor Abloh deltog og blev interviewet om det kommende samarbejde. For meget tyder på, at Ablohs take på Frakta-tasken blot var en klog måde at få opmærksomhed på, og det er endnu uvist, om designerens gul version kommer i produktion.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I løbet af interviewet snakker Abloh nemlig med IKEA’s chefdesigner Marcus Engman i diffuse termer, om hvad samarbejdet bliver. Mod slutningen siger Engman, at han håber, de kan inddrage de unge mennesker, som produkterne skal henvende sig til. Måske kunne de designe et kollegieværelse, siger han i videoen ovenfor (Abloh-delen starter efter 19 minutter).

»Tilgængelig er vigtigt. Hvor går man hen, når man skal finde den perfekte sofa? En der indeholder andre kvaliteter end blot funktion. Men selvfølgelig også prisen«, siger Abloh i forhold til, hvad han forestiller sig er udfordringerne for unge, når de skal købe deres første møbler. »Det kan være svært for godt design at komme ind i en ung persons første hjem, så med vores projekt adresserer vi de to punkter og mange andre«.

Engman siger også, at IKEA var interesseret i Abloh på grund af hans alsidige kreativitet. Han er uddannet arkitekt, men arbejder i dag som tøjdesigner og dj.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

ex-architecture student meets “pattern making” @ikeatoday

Et opslag delt af Off-White™ (@off____white) den

IKEA offentliggjorde også samarbejder med Chris Stamp fra streetwear-brandet Stampd og den svenske stylist Bea Åkerlund, der har arbejdet med popstjerner som Beyoncé, Lady Gaga og Rihanna.

Læs også: Fra t-shirts med print til catwalken i Paris: Få styr på Virgil Abloh og Off-White

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af