Lasse Dein ville gerne høre flere podcasts, men der er ikke tid når han arbejder på sin egen

Lasse Dein ville gerne høre flere podcasts, men der er ikke tid når han arbejder på sin egen
Lasse Dein. (Foto: Hedda Rysstad)

MIT PODCAST-FEED. Hvad lytter en af de seneste års mest interessante, danske podcastere selv til? Ikke meget, faktisk.

Lasse Dein er aktuel med sæson 2 af podcasten ’Mellem projekter’. Sæson 1 blev indledt med en af de morsomste parodier på det mættede, danske podcastmarked, jeg nogensinde har hørt, så jeg forestillede mig, at Lasse havde et helt bibliotek af gode lydoplevelser.

Jeg bad ham derfor levere en stribe podcastanbefalinger til Soundvenues læsere, som andre danske podcastere tidligere har gjort.

Men det kan godt være svært at få hørt podcasts, når man selv sidder otte timer om dagen og klipper på sin egen, så vi landede på én anbefaling. Den vender vi tilbage til.

‘Mellem projekter’ tager først of fremmest lang tid at klippe, fordi den er Lasses forsøg på at lave podcast på sin helt egen måde:

»Da jeg selv besluttede mig for at lave en podcast, så havde jeg meget et dogme, der hed, at hvis jeg skulle lave en podcast, så var jeg nødt til at retænke mediet for mig selv«.

Lasse Dein mener, at det er en skill at kunne sætte sig foran en mikrofon og bare snakke, indtil man har en spændende podcast. Det er imidlertid også en skill, som han ikke selv mener at besidde. I stedet er ’Mellem projekter’ en blanding af musik, reportage, lydcollage og studiespeaks.

»Jeg ville gerne bruge nogle af alle de greb, som man har, når man arbejder med lyd, og som jeg kan, og som jeg selv bliver stimuleret af at lytte på. Jeg synes, at det smukke er, når man bliver taget med på en rejse og overrasket, og når nogen virkelig gør en indsats for at skabe lytteroplevelser, der er særlige«.

Det var vigtigt for ham, at der var noget at komme efter i hans podcast.

»Jeg oplever, at mange laver podcasts, fordi der er penge i det, og det er lidt nemt, men det var vigtigt for mig, at det ikke skulle være motivationen. Jeg skulle have noget på hjerte. Jeg ville gerne lave noget, der ikke lød som andet, jeg havde hørt i Danmark«.

Det kan være svært at sige, hvor inspiration præcist kommer fra, men Dein anbefaler at lytte til den amerikanske ’Heavyweight’, hvor nogle af hans egne greb kan spores tilbage til.

»Den skal man høre. Den er sindssygt god.« 

‘Heavyweight’. (Foto: Gimlet Media)

I ’Heavyweight’ forsøger Jonathan Goldstein at hjælpe forskellige mennesker med at løse problemer fra deres fortid og løsne situationer, der er gået i hårknude. Ifølge Lasse Dein er han en fantastisk podcaster.

»Den er båret af hans fortællerstil, som er meget switch mellem virkelig humoristisk, men også meget ærligt og sjovt. Man både græder og griner og han er bare en virkelig god vært og formidler«.

Lasse Dein roser også lyddesignet og kan på flere måder høre, at ’Heavyweight’ har været med i hans hjerne under tilblivelsen af hans egen podcast.

»Det er tit sådan, at man hører noget og bliver ubevidst inspireret. Jeg kan helt klart finde nogle referencer i den måde, han sidder i studiet og ringer til folk, eller at man bliver taget med ud på en case, og at hvert afsnit har en mission, der bliver løst. Det fungerer bare sindssygt godt. En kæmpestor anbefaling«.

Der er mulighed for selv at høre resultatet af Lasse Deins mange timer i studiet, for anden sæson af ’Mellem projekter’ er netop kommet på Podimo.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af