G-Eazy dropper også H&M-samarbejde – skandalen eksploderer yderligere

G-Eazy dropper også H&M-samarbejde – skandalen eksploderer yderligere
G-Eazy i teaserbilledet for H&M-samarbejdet

Det har været en tung start på 2018 for H&M med en skandale, som synes at vokse for hver time, der går.

Hurtig recap: Den svenske tøjgigant bruger et mildest talt uheldigt billede på deres britiske webshop af en sort dreng i en hoodie med den påtrykte tekst ‘coolest monkey in the jungle’. Folk på de sociale medier er hurtige til at råbe vagt i gevær, og H&M fjerner alle spor af billedet på deres egne kanaler. Siden stopper de også salget af trøjen. Alligevel vokser skandalebølgen med stor hastighed. Et peak kommer i går, da The Weeknd dropper sit samarbejde med H&M, men bølgen fortsætter.

I går aftes offentliggjorde rapperen G-Eazy, at det samarbejde, som han og H&M offentliggjorde i december og som skulle ramme butikkerne den 1. marts, nu ikke bliver til noget.

»Efter at have set det forstyrrende billede i går forsvandt min begejstring over vores globale kampagne hurtigt, og jeg har besluttet, at vores partnerskab må slutte på nuværende tidspunkt«, skriver G-Eazy, der blandt andet spillede på Roskilde Festival sidste år, på Twitter.

»Lige meget om det var en skødesløs fejl eller ej, så er det foruroligende og sørgerligt, at noget så racemæssigt og kulturelt ufølsomt kan slippe forbi så mange øjne (stylist, fotograf, kreative og marketingafdeling) og blive anset som acceptabelt i 2018«, skriver han videre.

Og G-Eazy og The Weeknd er langt fra de eneste kendte ansigter, der har brugt deres platforme til at tage afstand til H&M’s billede. Selv ikke H&M’s undskyldning har kunnet stoppe den hårde medfart. Nedenfor kan du se reaktionerne fra folk som Diddy (der eftersigende også skulle have tilbudt modeldrengen en kontrakt på en million dollars), Azealia Banks, Questlove, Pusha T, YG og basketball-spilleren LeBron James.

Til gengæld har Nicki Minaj, der samarbejdede med H&M i forbindelse med deres julekampagne, valgt at forholde sig tavs. Måske er der bare heller ikke mere at sige i en sag, hvor folk næsten har stået på nakken af hinanden for at tage afstand til tøjmærket.

Læs også: The Weeknd dropper sit samarbejde med H&M efter racistiske anklager

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Accurate… **Never shopped with you ever…not even for Tshirts @hm **

Et opslag delt af Pusha T (@kingpush) den

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af