Ugens bedste sneaker-nyheder – ambitiøst Nike-projekt, 2 Chainz møder Versace og ‘The Ten’ 2.0

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.
Ugens bedste sneaker-nyheder – ambitiøst Nike-projekt, 2 Chainz møder Versace og ‘The Ten’ 2.0
AF1 Jester XX er en del af Nikes ‘The 1 Reimagined’-projekt

Nike lancerer ambitiøst redesignprojekt

Det bliver kaldt en slags ‘The Ten’ til kvinder, men jeg har aldrig helt forstået snakken omkring herre- og kvinde-sneakers – slet ikke i 2018. Men lad nu det ligge, ‘The 1 Reimagined’ er et imponerende projekt, der absolut trækker tråde til Virgil Ablohs ‘The Ten’. Ideen har nemlig været at dekonstruere og redesigne Air Jordan 1 og Air Force 1 (deraf navnet).

Til at gøre det har Nike allieret sig med 14 kvinder med forskellige kompetencer (de kunne åbenbart ikke finde én kvinde, der havde fortjent samme opmærksomhed som Abloh – nej, ok…), og de har tydeligvis givet kreativiteten frit løb.

AF1 Explorer XX

Der er kommet ti nye sko ud af forløbet, og de slippes i løbet af foråret (nogle rygter siger allerede den 7. februar). Alle er holdt i knækket hvide overdele og hvide såler, men der ud over har der vist ikke været mange regler.

AF1 Rebel XX

Mange af skoene har droppet snørebåndene eller gjort dem til en pyntegenstand. Der er også en Air Jordan 1-version, hvor snørebåndene er rykket om på hælen, som vi tidligere har set det hos Converse. Der er sandaler, ekstra høje såler og Chelsea-boot-lignende støvler – ja, der er masser af detaljer at gå ombord i.

AF1 Lover XX

Læs mere om projektet og se alle ti modeller hos Nike.


Enkel Yeezy Desert Rat 500

Selv om Kanyes modestjerne ikke lyser så skarpt for tiden, så kan han stadig tiltrække opmærksomhed, når det gælder hans sneakers. Efter at den første gullige colorway af Yeezy Desert Rat 500 blev udsolgt, selv om den kun kunne forudbestilles sammen med en hoodie og et par shorts, er der nu landet billeder af knækket hvid version af skoen. Det er igen Yeezy Mafia, der er på plettet med billedet og info om, at det bliver den næste sko, der lander hos Yeezysupply.com. Den skulle komme i meget begrænset oplag, skriver de.


Første led i Pharrells ‘Holi Pack’ lander

I november fik vi de første billeder af Adidas og Pharrell Williams’ seneste versioner af Hu NMD Trail, der tager udgangspunkt i hinduernes farvefestival Holi. Nu ser det så ud, som om den første af de fire colorways er lige på trapperne. Denne hvide version skulle nemlig komme i salg den 23. februar. Det vides dog endnu ikke, hvem der kommer til at sælge den.


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2 Chainz sætter ild under Versace

Man kan ikke være et seriøst modehus i dag uden at have en stærk signatur-sneaker, og i forbindelse med sit AW18-show i Milano fremviste Versace sit bud. Resultatet, der er lavet i samarbejde med 2 Chainz, er et sammensurium af tidens sneaker-tendenser.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

VERSACE

Et opslag delt af 2 Chainz Aka Tity Boi (@hairweavekiller) den


Sålen er klart skoens claim to fame og udformet som en kæde (get it? Skoen hedder også ‘Chain Reaction’), mens de runde snørebånd har milde trekking-referencer.

Modellen blev vist i utallige colorways, hvor flere inkorporerede tidens hidsige print- og farvemiks, og de første skulle allerede komme i salg i løbet af marts.


Fila laver flere markante såler

De har allerede deres Disruptor-modeller, men nu tilføjer Fila to nye, der dyrker æstetikken med markante såler på løbeskos silhuetter. Fila Ray er som en nedtonet version af Disruptor, hvor stropper og snøresystemet stadig holder trail-æstetikken i live. Den koster 365 kroner hos Fila i Sydkorea.


Venom-modellen tager et markant skridt mod en mere klassisk 90’er-løbesko og lægger sig i den grad i forlængelse af Yeezy Wave Runner-æstetikken. Skoen har endnu ikke nogen officiel releasedato.


Gucci vil også være med

Den logoprintede Rhyton-sneaker har allerede skabt opmærksomhed, da den ramte catwalken, men nu er den klar til at stå den endelig test, da den er kommet til salg i modehusets webshop. For den nette sum af 5.700 kroner kan du hoppe med på den logobølge, der er nået til fødderne, som vi sidste år så det hos blandt andet Nike og Vetements x Reebok.


Virgil Abloh udvider ‘The Ten’

Det var et af 2017’s bedste samarbejder især set i lyset af diverse workshops og events, der fulgte i kølvandet på de ti redesignede sneakers. Nu tyder meget på, at Nike og Virgil Abloh fortsætter successen. I denne uge var den hvide colorway af Air Jordan 1, som blev teaset i november sidste år, nemlig på catwalken, da Abloh viste sin Off-White AW18-kollektion i Paris. Det vides dog endnu ikke, hvor skoen kommer i salg.


Til gengæld skulle det være sikkert, at der i februar kommer to nye colorways af parternes Air VaporMax-samarbejde. Der er tale om to enklere hvide og sorte versioner, hvor overdelene er holdt monokrome, og sålerne er gennemsigtige i modsætning til ‘The Ten’-varianten, der blandede det sorte og hvide og holdt sålen sort.


Nikes SF-AF1 fejrer kinesisk nytår

De store sportsmærker hopper gerne på alverdens højtider og events for at kunne fortælle nye historier og sælger flere produkter. Det gælder også det kinesiske nytår, hvor Nike er klar med denne enkle version af Special Field Air Force 1, der får lidt bling fra gulddetaljerne omkring snørehullerne. Under sålerne er der farverige mønstre, der bryder looket og tager lidt af alvoren af den militaristiske silhuet. Skoen har ingen releasedato endnu, men det kinesiske nytår er den 16. februar, så mon ikke den lander deromkring?


Nike teaser ny Air Max 270 i Flyknit

De første colorways lander først den 1. februar, men der dukker hele tiden nye billeder op af kommende varianter. I denne uge er der kommet denne farverige colorway, der også udmærker sig ved overdelens Primeknit. Hælen med den store Air-pude løber dog med opmærksomheden.


Det vides ikke, hvornår den kommer i handlen, men sammen med Air Max 180 og ’93 bliver Air Max 270 en stor del af Nikes Air Max Day den 26. marts.

Læs også: Bella Hadid samler tidens største tendenser i ét outfit

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af