Ugens bedste sneaker-nyheder – danske Arkks nye sål, Nikes React-succes og Adidas’ nye favoritter

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.
Ugens bedste sneaker-nyheder – danske Arkks nye sål, Nikes React-succes og Adidas’ nye favoritter
Danske Arkks nye model Apextron Mesh W13

Arkk holder liv i de kraftige såler

Indtil videre har det danske sneaker-brand primært været kendt for sine strømlinede og enkle sneakers, der ofte har taget udgangspunkt i sokkedesignet. Nu introducere Arkk så en ny sål til deres voksende portefølje. Den hedder Wave13, og mens den klart har noget af den tyngde, som kendetegner mange af de 90’er-inspirerede løbeskossilhuetter, vi har set det seneste årstid, så har det stadig Arkks rene linjer.


Den første model til at inkorporere sålen er Apextron Mesh W13, som er kommet til i dag. Ligesom sålen blander den 90’er-løbeskosæstetikken med Arkks simplicitet og signatur a-formede pløs. Skoen kommer i trippelhvid, sort overdel med hvid sål og rustrød overdel med hvid sål. Den koster 1.150 kroner i Arkks webshop.


Samtidig afslører en kampagnefilm for Wave13-sålen, at flere modeller er på vej, blandt andet en der tager udgangspunkt i tidens mange vandrestøvlesilhuetter. Det vides dog endnu ikke, hvornår de andre modeller lander.


Virgils sko til Serena Williams

Alt, hvad Virgil Abloh rører, bliver til guld for tiden. Det er hans fortsatte sneaker-samarbejde med Nike blot ét eksempel på. Som vi allerede har skrevet om på sitet afslørede parterne i denne uge, at Abloh står bag Serena Williams’ outfit, når hun skal spille U.S. Open senere på måneden. Alle tre sko i samarbejdet, NikeCourt Flare, Air Max 97 og Blaze Mid skulle komme i salg, men det vides endnu ikke præcist hvornår, og om det kun bliver i USA.

Fra Instagram

Samtidig har Virgil Abloh også afsløret navnene på to andre kommender colorways af Nike Blazer Mid, og meget tyder på, at de kommer i salg omkring Halloween den 31. oktober. I hvert fald skrev Abloh navnene ‘All Hallows Eve’ og ‘Grim Reepers’ i kommentarsporet til et Instagram-post af de to sko.


Pharrell henter inspiration fra Østafrika

Vi skrev allerede om Pharrell Williams og Adidas’ afro Hu-pakke, da Yeezy Mafia afslørede den tidligere på året, men det er altså først nu, at skoene lander på hylderne. Og egentlig er vi blot ude i nye colorways af Hu Tennis- og Hu NMD-modellerne, men det bliver spændende, om Pharrell får ørerne i maskinen denne gang, hvor han har været på rov i Østafrikas kultur, på samme måde som da han havde hentet inspiration fra hinduernes farvefestival Holi.


Naked har alle colorways af begge modeller til salg. Hu NMD Trail koster 1.800 kroner, mens Hu Tennis koster 1.000 kroner.


Reeboks 90’er-stjerne i nye colorways

Skal vi lige sige det igen? 90’er-løbeskoene er stadig populære, og de store sportsmærker hiver den ene gamle model frem fra arkiverne efter den anden. Senest har blandt andre Reebok støvet Daytona DMX-modelle af, og nu er de klar med to nye colorways, der også inkorporerer 90’ernes hang til neonfarver. Rezet har begge colorways til 1.050 kroner.


Adidas’ nye stjerner funkler

Med Yung-1 og Falcon har begge lånt med arme og ben fra den gamle Adidas-model Falcon Dorf. Sålen er blevet en anelse mere strømlinet, mens overdelene har hver deres variant af originalen. Falcon er lidt pænere i det, mens Yung-1 mere holder fast i 90’er-rødderne og sportselementet. Adidas har længe kørt dem i stilling, og nu er der flere colorways på vej.


Adidas Falcon
Som for at understrege Falcon’ens pænere look er der i denne uge landet billeder af en trippelhvid version, som dog endnu ikke har nogen releasedato.


Og selv om der er lidt mere farve på denne colorway, så er læderet med til at holde den i et mere modebevidst spektrum. Det samme gælder versionen herunder, der godt nok skejer ud i farvekombinationen, men de er bløde og pastelagtige i kontrast til Yung-1’s ofte kraftigere farvevalg. Den grå variant skulle komme i salg den 6. september og koste 800 kroner som de tidligere colorways.


Adidas Yung-1
Måske er det også logostriberne og den større pløs, der er med til at holde Yung-1 i det mere sporty univers. For selv i en enkel pastelvariant, som denne lilla, fremstår modellen stadig mere vild – og ja, yngre – end Falcon. Denne colorway har endnu ikke nogen releasedato.


Solebox er til gengæld klar med denne colorway af Yung-1, der får prøvet lidt af hver af med de turkis, grønne og orange detaljer. Den koster 970 kroner i Solebox’ webshop.


Det er dog skobutikken Size?, der tydeligt understreger forskellen mellem Yung-1 og Falcon. Butikken har nemlig lavet en designpakke med begge modeller, hvor de bruger neongul som fællesnævner, eftersigende med inspiration fra Acid House-kulturen.


Yung-1 bruger nemlig farven som det altoverskyggende element, mens Falcon-versionen primært er holdt i grå, hvid og sort og blot har neongule detaljer på sålen og logoet. Begge varianter kommer i salg den 24. august hos Size?


Champion vil med på sneaker-bølgen

Ja, du har nok styr på Champion, når der kommer til sweatshirts, hoodies og så videre, men deres sko-game har aldrig fyldt meget i fortællingen om brandet. Det prøver de dog at lave om på nu ved at hoppe med på to af de seneste års største sneaker-tendenser: Sokkedesignet og de kraftige løbesåler.


Deres efterårskollektion inkluderer nemlig både den mellemhøje Rally Pro, der minder om mange af de andre sokke-sneakers, vi før har set, mens 93Eighteen Big C blander den kraftige sål med en stilren læderoverdel og gummisål. SSENSE har begge modeller til 820 kroner.


Nike bygger videre på React Element-successen

Indtil videre ligner Nikes React Element 87 en stor succes, hvor de første colorways er blevet hurtigt udsolgt. Nu får den lettere futuristiske silhuet en lillebror, når React Element 55 snart lander. De første billeder har ramt nettet af modellen, der erstatter 87’erens særprægede gennemsigtige overdel med et mere almindeligt stretch-agtigt materiale. Sålen er dog den samme. Der mangler stadig at blive offentliggjort en officiel releasedato.


A-Cold-Wall dekonstruerer sneakeren

Vi skrev tidligere i år om Samuel Ross’ første egen sneaker-silhuet, der blev vist under London Fashion Week. Dengang havde Ross delt en hvid colorway af læder-sneakeren med de grafiske påsyninger. Nu har han så teaset en grå version, men ja, stadig ingen drop-dato, desværre.


KITH klar med nyt massivt Coca-Cola-samarbejde

For tredje gang har Ronnie Fieg skabte en stor kollektion af Coca-Cola-brandet tøj og sko, der også inkluderer samarbejder med tredjeparter som Converse, Golden Bear, Oakley og Stance. På skofronten er det Converses Chuck 70, som Fieg har broderet med Coca-Cola-branding på engelsk, fransk, kinesisk og russisk. De fire colorways og resten af den store kollektion bliver sat til salg i dag i KITH’s webshop. Tjek kollektionens lookbook HER.


Adidas klipper og klistrer

Der bliver selvfølgelig konstant udviklet hos de store sportsmærker, men de er også evigt gode til at hive ting frem fra gemmerne og blande modeller. Siden Nike Air VaporMax landede sidste år har vi for eksempel set flere modeller blive parret med den karakteristiske sål. Tidligere i år lavede Adidas så Futurepacer-modellen, som blandede overdelen fra 1984-silhuetten Micropacer med en NMD-lignende sål.

Faktisk er det den samme fremgangsmåde, brandet nu har brugt til at lave skabe Micro R1. Her er det stadig Micropacer-overdelen med den særegne pløs, der er holdt fast i, men den er sammensat med den lige så genkendelige Boost-sål fra NMD_R1-modellen. Den nye parring skulle lande på hylderne den 1. september.

Læs også: Fire tips vi tager med fra stilen på gaden under Copenhagen Fashion Week

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af