Den Gale Pose

Den Gale Pose har om nogen været med til at bringe dansk rap op fra undergrunden og hjem i de danske teenageværelser. Derfor kan det vel næppe komme som en overraskelse, at der nu kommer en opsamlingsplade på gaden efter gruppens opløsning.

Til gengæld kan det undre en, at den er så rodet og ufokuseret, som den er, og hensigten kan man kun gisne om (selvom coveret med sin fokusering på et nyt Bikstok Røgsystem-remix og salg af ringetoner ret beset giver svaret). Pladeselskabet har fundet plads til ikke færre end 38 numre (!), heriblandt ti mere eller mindre interessante remix.

Der er glædelige gensyn med den sprælske ‘Jeg har en drøm’, g-funk-manifestet ‘Cruise Control’, den funkalistiske ‘Den dræbende joke’ og det dystre afslutnings-epos ‘Dommedag nu’. Og der er beklagende suk ved manglen på numre som ‘Den danske skole’, ‘DGP – hvad betyder det?’ og ‘Ej blot til øst’, der alle har været med til at give DGP status som pionerer på den danske rapscene.

‘Lir & Leftovers’ giver et fint indblik i en flok stodderes weekend-eskapader og festernes bagside, men giver ikke et reelt billede af Den Gale Poses store betydning for dansk rap. Dertil er der simpelthen ikke skåret rigtigt og langt nok ind til benet.

Den Gale Pose. 'Lir & Leftovers'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af