Nikolaj Nørlund – ujævn begravelseskoncert

Lørdag var dagen, hvor den stærkt populære århusianske klub Fabriken måtte lægges i graven. Det har ikke været muligt at finde de fornødne midler og mandskab til at føre konceptet videre, og dermed mistede Fabriken livet.

Der skulle dog sluttes af med manér, og derfor var en af Danmarks bedste sangskrivere inviteret til at stå for ceremonien. Nikolaj Nørlund gik på scenen med en demonstrativ smøg i flaben som en slet skjult kommentar til den meget omtalte rygelov. Nørlund var alene på scenen med akustisk guitar, mens han indledte solokoncerten med meget smuk version af Louis Armstrong-nummeret ‘We Have All the Time in the World’. En god start, men det skulle hurtigt vise sig at blive en højst ujævn koncert.

Nørlund kom godt rundt i sit store sangkatalog med numre fra både solokarrieren og Rhonda Harris, og en sublim version af Townes Van Zandt-sangen ‘Waiting Around to Die’ På publikumsopfordring blev der spillet populære numre som ‘Indre by’, ‘Tag det fra mig’ og ‘Ridset i panden’. Men det store publikum i Fabrikens trange lokale sang kun spagt med på de let genkendelige hits, og trods klare højdepunkter havde Nørlund i lange perioder store problemer med at fylde rummet og få fat i publikum, der i stedet småsnakkede i baren.

Lyden på guitaren kunne godt være skruet højere op, men det kan ikke ændre på, at det, der skulle være en intimkoncert, aldrig rigtig blev intim. Heller ikke selvom publikum blev inviteret på scenen til en slingrende version af Beatles-klassikeren ‘All You Need Is Love’.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af