Clutch – tung åbning af Odeon

Det kan absolut ikke have været af hensyn til de mest sarte sjæle, at den amerikanske kvintet, Clutch, havde fået lov til at åbne Odeon-scenen på dette års Roskilde Festival. Fra første til sidste sekund stod den nemlig på tonsertunge stonerrock-grooves, med alt hvad der dertil hører af smæk på forstærkerne, hårdt trommespil og råt vokalarbejde.

Bandets fortolkning af stonerrocken havde meget klare referencer til et band som Kyuss, der utvivlsomt har været en stor inspirationkilde. I Clutchs version af genren var der imidlertid blandet den tand ekstra funk og metal, der gjorde den til deres egen. En version, vi oven i købet fik lov at opleve i en yderst velspillet udgave, der bar præg af, at bandet har spillet masser af koncerter gennem de seneste mange år.

Desværre var det ikke altsammen lige ophidsende. De fleste af de tunge riffs var fine, mens Neil Fallons noget uinspirerede vokal straks var mere anstrengende, og så virkede alt for mange af de mere skæve indslag mest af alt som lidt desperate forsøg på at distancere sig fra den forudsigelighed, der kendetegner mange af de bands, der bevæger sig indenfor samme genre. Clutch leverede en habil, men aldrig synderligt imponerende præstation.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af