Luomo

Til trods for det tungsind den forestående årstid ofte fører med sig, har finske Sasu Ripatti lagt melankolien og det dubbede lydbillede bag sig. At Luomo-aliasset er ensbetydende med et mere opløftende udtryk, skinner tydeligt igennem. For hvor det foregående ‘Paper Tiger’ var kendetegnet ved dubbede delay-effekter, er ‘Convivial’ en uptempo størrelse, der med sin pop-house retter skytset mod dansegulvet.

De opklippede beats, den intelligente electronica og sporadiske vokal, der tidligere var nogle af Sasu Ripattis mest markante kendetegn, er skubbet i baggrunden til fordel for mere poppede kompositioner, der i en fornem balancegang mellem bassens tyngde og synthesizerens metalliske lyd fremkalder et skarpt og luftigt udtryk, der efterlader lytteren i dansabel begejstring.

Vokalarbejdet, der blandt andre udføres af Cassy, Sascha Ring (Apparat) og Robert Owens, har skiftet markant karakter, og med sine ‘hele sange’ fungerer det som en bærende del af lydbilledet. ‘Love You All’ skiller sig ud som en lækker electropop-ballade, der med gennemtrængende synth-basgang og Apparats svævende vokal tenderer noget for Ripatti så aparte som hitpotentiale.

Sammenlignet med Sasu Ripattis forrige arbejder synes albummet til dato at være det mindst krævende. Dermed ikke sagt at der venter Luomo et kommercielt gennembrud lige om hjørnet, men med sine energiske melodier og effektfulde vokaler rammer den finske musiker væsentligt bredere end tidligere.

Luomo. 'Convivial'. Album. Huume/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af