Dr. Dres undskyldning kommenteres af Michel’le og Dee Barnes: »At skabe brillant kunst frikender dig ikke for dine fejl«

Dr. Dres undskyldning kommenteres af Michel’le og Dee Barnes: »At skabe brillant kunst frikender dig ikke for dine fejl«

Dr. Dre har trukket mange overskrifter efter N.W.A-filmen ’Straight Outta Compton’ har fået premiere. Filmen er blevet kritiseret for ikke at skildre de dårlige sider af N.W.A’s karriere, her især Dr. Dres hang til vold i 90’erne.

Ekskæresten Michel’le har i interviews fortalt, hvordan vold var en fast del af deres forhold, og journalist Dee Barnes skrev et par dage før filmens premiere et essay, hvor hun beskriver hvordan Dre overfaldt hende i 1991. Intet af dette er med i filmen, men det er efterfølgende kommet frem, at overfaldet på Barnes var inkluderet i et tidligt manuskript.

Dre har efterfølgende været ude og undskylde offentligt. Han sagde blandt andet: »Jeg gør alt hvad jeg kan for aldrig at minde om den mand igen. Jeg undskylder til de kvinder, jeg har gjort fortræd. Jeg fortryder dybt hvad jeg gjorde, og jeg ved, at det for altid har indvirkning på vores liv.«

Michel’le har nu fulgt op på undskyldningen og udtalt sig i et interview med BBC: »Jeg tror ikke, det er en oprigtig undskyldning. Jeg bad ikke om en offentlig undskyldning og jeg mener, at hvis han skulle undskylde, burde han gøre det individuelt«.

Hun mener, der er en anden årsag til hans undskyldning. »Han sælger en film. Jeg tror bare, det er god PR i øjeblikket«.

Dee Barnes har formuleret et længere svar til Dr. Dres undskyldning. Hun skriver blandt andet: »Er det et PR-træk af Universal, som udgav ’Straight Outta Compton’? […] Er det damage control af Apple? […] Angrer Dre rent faktisk eller prøver han bare at redde ansigt? For mig betyder svarene til disse spørgsmål mindre end det faktum, at Dre er trådt frem og endelig har taget ansvar for sine handlinger. Hvem går op i, hvorfor han undskylder? Det vigtige er, at han gjorde det«.

Barnes slutter dog ikke der. Hun kommenterer på nogle af de hændelser, der har været i de mellemliggende år, eksempelvis hvordan de øvrige medlemmer af N.W.A negligerede overfaldet og svinede hende til offentligt efter episoden, og at hun efterfølgende er blevet reduceret til en punchline i adskillige raptekster, deriblandt Eminems ’Guilty Conscience’, som Dr. Dre har produceret og medvirker på.

Hun skriver: »Hykleriet i alt det her er rystende. Det her er større end mig, og det er større end hiphop. Det er om respekt og bevidsthed. […] At skabe bemærkelsesværdig, brillant kunst frikender dig ikke for dine fejl«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af