P3 Guld-showet: De bedste, sjoveste og skøreste øjeblikke

Fredag aften var det igen tid til P3 Guld, og vanen tro bød prisuddelingen på både gyldne øjeblikke og stærke live-optrædener. Vi giver en kronologisk gennemgang af aftenens højdepunkter – store som små.

Scarlett

 

1. Scarlett Pleasures trommeslager

Joachim Dencker havde det for vildt, da Scarlett Pleasure og Julias Moon i starten af showet begav sig ud i et fælles medley af deres største hits. Trommeslageren havde fået plads midt på scenen, og han kvitterede med at kaste med trommestikker og lave så meget lir som muligt bag tønderne. Det mindede lidt om den legendariske Youtube-video ‘This drummer is at the wrong gig’, men det var herligt i sin uspolerede glæde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kidd

 

2. Kidd i fokusgruppe

Kidd, Mads Axelsen og Shaka Loveless stod for et lille fokusgruppeindslag, hvor de hver især præsenterede det magiske ved de tre nominerede til P3 Talentet (Karl William, Patrick Dorgan og Kwamie Liv). Kidd stod for brandtalen om den kommende vinder William og havde blandt andet dette gyldent citat, da han skulle fortælle om sit første møde med den rødhårede sanger engang i Eloqs studie: »Så lå der bare en møgunge i sofaen. En lille arrogant møgunge«.


Ukendt1

 

3. Ukendt Kunstner gik all-in på Drake

Ukendt Kunster spillede et nummer så friskt, at det endnu ikke har nogen titel, og med sin minimale produktion, piano, auto-tune og melankolsk guitar vækkede det i den grad minder om Drake anno ‘Take Care’ og Kanyes ‘808’s and Heartbreak’. »Jeg holder røgen inde for at holde støjen ude«. Jeg kom til at tænke på denne her optræden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Martin

 

4. Martin fra X-Factor!

Ja, Martin Hoberg Hedegaard fra Ørum (tidligere kendt som X-Factor-Martin) gjorde comeback efter at have været i musikalsk hi siden 2008. Hans nye projekt hedder SaveUs, og singlen ‘Levitate Me’ var en slags blanding af James Blake, John Newman og Robbie Williams. En tydeligt rørt Martin tog efterfølgende imod stående ovationer fra salen. Citybois så begejstret, men også lidt bange med fra sidelinjen.

Bois

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Helmig

 

5. Thomas Helmig dansede med Thøger Dixgaard

To generationer af Aarhus mødtes, da Thomas Helmig (med sin patenterede, danske version af Bono-brillen) spillede ‘Blød indeni’ sammen med sangens ophavsmand, Thøger Dixgaard. Sikke nogle dansetrin!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Suspekt2

 

6. Su-Su-Su-Spekt

Salen rungede af Suspekts kampråb, da hiphop-gruppen og Lukas Graham blev tildelt Lytterprisen for ‘Søndagsbarn’. Og så kom super-fangirl Trine i sin lyttertale med nogle legendariske citater som »I er de eneste mænd over 30, der kan få mig til at stå med bare bryster foran 80.000 mennesker« og den afsluttende »og ja, jeg har kneppet til denne her sang«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Xtra2

 

7. Xtra Naan malkede på scenen

Det lå i kortene, at Xtra Naans optræden ville være noget for sig (de startede med en mimiker), men det var nu alligevel noget af en overraskelse, at Peder gik all-in på stilen fra ‘Malk mig’-videoen og, ja, malkede sig selv på scenen for efterfølgende af servere et glas for vært Anders Stegger.

Xtra

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Karl

 

8. Karl William kunne ikke sige et ord

Karl William modtog prisen som P3 Talentet og var simpelthen så beæret og overrasket, at han næsten ikke kunne sige noget som helst. Det var et stort øjeblik for sangeren, der var tydeligt rørt, da Anders Stegger læste juryens begrundelse for valget op.

Karlos


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. The Minds of 99 viste formatet

The Minds of 99 er bare pissegode live. Og beviste det endnu engang med singlen ‘Stjerner på himlen’ og den fantastiske nye ‘Til dem’ fra det dugfriske album ‘Liber’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Gilli, mand…

Gilli, ‘Orale, en mikrofon og en flaske champagne. Og så er der vist ikke mere at sige om det!


Mø

 

11. Mø – helt nede på jorden

Hun aflyste godt nok sin optræden med ‘Kamikaze’, men var på scenen for at overrække P3 Prisen til Ukendt Kunstner og var så fantastisk laid back, at det halve kunne være nok. Fucking, fucking, fucking: »Mon ikke de er ved at skide i bukserne derovre«.


Hans11

 

12. Aftenens højdepunkt: Hans Philips ansigt, da Mø læste vindernavnet op

Et billede siger mere end 1.000 ord…


Photo by Samy Khabthani-62

 

13. Liss kom ud til Familien Danmark

Indrømmet: Vokalen sad ikke helt i skabet i starten, men det blev det rådet bod på, og hvor var det bare fantastisk, at et endnu lille, men utroligt talentfuldt band som Liss fik lov til at spille for hele Familien Danmark komplet med ‘Sledgehammer’-panfløjte. Gruppen var hevet ind som erstatning for Mø, og som afslutning på showet var de et fornemt eksempel på det vækstlag, som P3 også skal stå for at eksponere.

Hele showet kan ses hos DR HER.

Læs også: Stort interview med Orgi-E fra Suspekt: »Som regel har musikerne mere at sige end politikerne«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af