Top Tracks: Her er ugens ni bedste nye sange

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Daughter ‘Doing the Right Thing’

Daughter er på vej med efterfølgeren til det roste debutalbum, og ’Doing the Right Thing’ er første smagsprøve derfra. Det er en trist affære, hvor Elena Tonras skrøbelige vokal er helt i front for det svævende reverb-indsmurte lydbillede. Teksten er hjerteskærende, og linjerne »I have lost my children / i have lost my love / i just sit in silence / let the pictures soak / out of televisions« er sigende for den forknyttede stemning, der også kommer til udtryk i musikvideoen.

 


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Liss ‘Always’

Den danske kvartet er på kort tid gået fra at have spillet i en baggård under Spot Festival til at have fået selveste Pharrell til at premiere deres blot andet nummer ’Always’ i hans Beats 1-program – i øvrigt i selskab med Haim. Nu er sangen så kommet ud på samtlige platforme, og den funky soul er stadig intakt, om end den er langsommere og mere r’n’b-lydende her end på ’Try’.

 


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Ardyn ‘Universe’

Ardyn er en splinterny britisk duo, der består af tvillingerne Rob og Katy Pearson. ’Universe’ er det første fra deres hånd, titelnummeret fra en kommende fire numre lang ep, og det lyder ærligt talt meget lovende. Det er et tyst popnummer med en folkrocket vibe, der bygger langsomt op, og særligt anden halvdel er en opvisning i, hvordan man med simple virkemidler kan løfte et nummer uden at lade det nå et decideret klimaks. Det er i forlængelse af The xx og Wet, som i øjeblikket excellerer i udkanten af samme sfære.

Hør flere Top Tracks på de følgende sider.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Anna of the North ‘The Dreamer’

Anna of the North fangede vores opmærksomhed sidste år, men har ikke ladet høre fra sig i et stykke tid før nu. Titlen ’The Dreamer’ passer sjovt nok på den store stemning, som piskes frem af synthesizeren i nummeret, men der er også meget mere end det: Dybe, næsten dansende trommer, håndklap og selvfølgelig Annas klokkeklare vokal, der insisterende synger: »It’s not about you / it’s not about you anymore«.

 


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Choir of Young Believers ‘Jeg ser dig’

Det seneste Choir of Young Believers-album ’Rhine Gold’ udkom i starten af 2012 og blev mødt herfra med en seksstjernet anmeldelse. Siden har man ikke hørt meget fra Jannis Noya Makrigiannis, katalysatoren i Choir of Young Believers, men nu skulle albummet ’Grasque’ være på vej. Førstesinglen ’Jeg ser dig’ er det første dansksprogede nummer fra Jannis’ hånd, og det synthtunge klangrum er så stort, at det lyder som om det er indspillet i en katedral.

 


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Iris Gold ‘Color Trip’

Christiania-barnet Iris Gold har indtil videre kun vist sit talent med sommernummeret ’Goldmine’, der gik lige i hjernebarken med fløjten og opløftende vibes. ’Color Trip’ er mere nedtonet og bygger primært på en lunefuld delay-guitar, der repeteres gennem nummeret, mens Iris Gold skiftevist rapper tilbagelænet og synger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Health ‘Flesh World’ (Kenton Slash Demon remix)

Den danske house-duo har taget sangen ’Flesh World’ fra Healths nye (og glimrende) ’Death Magic’ under behandling. Hvor den originale skæring er en poppet sag med en tung bund, er den af Kenton Slash Demon blevet omformet til en pulserende, atmosfærisk affære, hvor de oprindelige fire minutter her er strukket ud til otte. Vokalen og det melodiske omkvæd er skåret fra, og var det ikke for titlen ville man måske ikke ane parallellen – her er det beatet, der er i centrum.

 


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Kill J ‘You’re Good But I’m Better’

Kill J forfører en langsomt på sin nye single med den selvpromoverende titel. Knips og synth-markeringer går hånd i hånd i verset, hun viser sin imponerende vokale spændvidde i ornamenterede, soulede fraseringer, og når omkvædet kommer er det næsten et angreb – et behageligt og poppet et af slagsen, som det er svært ikke at føle sig ramt af.

 


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Sophie ‘MSMSMSM’

Den enigmatiske, britiske producer med tråde til PC Music-pladeselskabet har med ’MSMSMSM’ offentliggjort sit første nye nummer i over et år, og det er en oplevelse, der er svær at beskrive fyldestgørende. En high-pitchet rytmisk melodi gentages i forskellige former med forskellige teksturer over et beat og fører over i flydende og atmosfæriske keyboard-akkorder, før det ender tilbage ved udgangspunktet. Det er eksperimenterende og ikke som andet, du kommer til at høre i dag.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste i Spotify HER.

Læs også: Hør sidste uges Top Tracks

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af