Årets bedste: Rangleklods’ favoritter fra 2015 – Kendrick, Madonna-dans og åndssvag humor

Årets bedste: Rangleklods’ favoritter fra 2015 – Kendrick, Madonna-dans og åndssvag humor

I løbet af december peger adskillige af årets markante personligheder på deres 2015-favoritter indenfor musik, film, tv-serier og Youtube-klip. I dag kommer anbefalingerne fra Rangleklods’ Pernille Smith-Sivertsen og Esben Andersen, som i år udgav det flotte album ‘Straitjacket’.

Hvad er det bedste musikalbum, du har hørt i 2015?
Alabama Shakes ‘Sound & Color’ / FKA Twigs ‘M3LL155X’

Esben: »Alabama Shakes. Magisk produktion! Pladen er eftersigende indspillet 100 procnet analogt, og selv om det er noget, jeg som regel er sygt ligeglad med, så sker der altså noget specielt på den her plade lydmæssigt. Bandet spiller fantastisk, og Brittany Howard synger så knoglerne skælver«.

Pernille: »Jeg bed ikke helt på FKA Twigs’ første album eller ep’er, men ‘M3LL155X’ er vild! Eksperimenterende, råt og sjælfuldt. Der er nogen store popøjeblikke undervejs med melodier, der borer sig ind i hjernen, samtidig med at du kastes rundt i buldrende og dybt mørke lyduniverser«.

Hvad er din favoritsang fra året?
Amason ‘Duvan’ / Kendrick Lamar ‘Alright’

Pernille: »’Duvan’ med Amason. Sangen drypper af svensk pop og sursød melankoli, og det fungerer. Amanda Bergmans vokal er så blød og lækkert hæs, og der er en fremdrift i nummeret, som giver én lyst til at svæve igennem resten af dagen«.

Esben: »’Alright’. Det lyder latterligt, men jeg blev så ramt af den her sang, at jeg for første gang i mit liv lærte en rap udenad. Det var ikke det letteste sted at starte, men jeg elsker, hvor opløftende sangen er, selv om den omhandler og kritiserer raceproblematikken i USA – som på mange måder også kan overføres til et globalt perspektiv. En vigtig sang«.

Hvad er den bedste film fra i år, du har set?
‘The Short Game’ (2013)

»Den er ikke fra i år, men vi har set så få film i år, fordi vi har haft pænt travlt. Men ‘The Short Game’ fra 2013, som ligger på Netflix, er den bedste feel-good film, vi har set i lang tid. Det er en dokumentar, der handler om de største golftalenter i verden – mellem 6-8 år. Det lyder dumt, men den er så hjertevarm og grineren. Bedste karakter er Allan Kournikova, som er tennisspilleren Annas lillebror. Han taler nærmest kun i catch phrases, der lyder som om, de er citater af præ-racist æra Donald Trump«.

Hvilken tv-serie har du været mest begejstret for?
‘Wet Hot American Summer’

»Super åndssvag, men super underholdende«.

Hvad er det bedste Youtube-klip, du har set i 2015?

»’Vogue Boy’. Den er ikke fra i år, men vi så den først for et par måneder siden, og det er uden tvivl det bedste klip, vi har set i år. Og her er vores favorit-gif fra ’15. Sublim!«

Hvilken film/tv-serie/album/koncert skuffede dig?
‘House of Cards’ sæson 3 / Beach House ‘Depression Cherry’ + ‘Thank Your Lucky Stars’

Pernille: »’House of Cards’ sæson 3. Jeg kan ikke helt sætte fingeren på, hvorfor den var dårlig, for jeg blev ved med at falde i søvn inden for de første 15 minutter af hvert afsnit. Men det i sig selv er ikke et særlig godt tegn!«

Esben: »De nye plader fra Beach House. Jeg har elsket deres første fire plader, men jeg mistede helt interessen på de to nye. Harmonisk og lydmæssigt bliver de nødt til at ryste posen, før jeg bliver fanget igen, for det virker til, at de skriver de samme sange igen og igen nu. Men jeg har virkelig også hørt de første fire meget«.

Læs også: Årets 15 mest markante musikvideoer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af