Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange

Den forgange uge har budt på masser af godt nyt fra både ind- og udland – vi har samlet de bedste sange her.
Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange
Stormzy. (Foto: Stuart C. Wilson/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Future Islands ‘Ran’

Future Islands er endelig klar med den ventede efterfølger til ‘Singles‘ fra 2014. Det kommende album med titlen ‘The Far Field’ lander den 7. april, og med førstesinglen ‘Ran’ kan du nyde forsanger Samuel Herrings dybtfølte rutsjebane-register, en funky basgang og sommerlige synthvibrationer – alt sammen i fin forlængelse af de stærke pophymner, der sejrede på seneste album.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Skammens Vogn ‘Forelsket’

Bandet med de poetiske tekster vender tilbage med det kommende album ‘Sukaley’ via Tambourhinoceros. Første single herfra, ‘Forelsket’, handler om kærlighed, hvor rimene former sig sikkert over det store emne, mens inderlige guitarfigurer for lov at sætte rammen.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Modest ‘Dugout’

Danske Modest er på vej frem, og vi har tidligere slået et slag for de danske rockdrenge med den funklende 80’er-lyd. Denne uge bød bandet så på en ny sprudlende slager – ‘Dugout’ – såvel som nyheden om, at en kommende udgivelse er på vej til april. Det er ovenikøbet blevet offentliggjort, at de har fået sig en plads på plakaten hos Roskilde Festival.


4. Eloq ‘Diamonds’ (feat. Mø)

I sidste uge teasede Eloq en ny »smuk ballede med en særlig ven på vokal«, og med udgivelsen denne uge står det klart, at denne særlige ven er Mø. Det må siges at være et velvalgt samarbejde, for ‘Diamonds’ er et fuldført popnummer med knitrende percussion og en melodi, der lader nuancerne i Møs stemme komme frem. Ifølge Eloq er der mere musik på vej. 

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Mac Demarco ‘This Old Dog’

Der er sket nye ting hos Mac Demarco siden sidst. Han er flyttet vestpå og blevet lidt ældre, hvilket blandt andet har givet udslag i, at der er skruet op for det akustiske og ned for effektpedalen. Men få er så chill som den canadiske guitarslacker, så trods tilværelsens omvæltninger holder han den velkendte musikalske stil på ugens nye numre fra det kommende album ‘This Old Dog’, der lander den 5. maj. Demarco giver koncert i Den Grå Hal den 9. august.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Gents feat. Emma Acs ‘Cold Eyes’

Gents har tidligere forført os med deres bløde 80’er-synth på ep’en ‘Embrace the Future‘ (2015), og i denne uge kom så nyheden om, at der snart lander et helt nyt debutalbum fra den danske duo. ‘Cold Eyes’ er første single herfra, hvor de har slået sig sammen med Emma Acs i en dragende duet. Det kommende album er lavet i samarbejde med producerparret Victor Groth og Niklas Grool (Vinnie Who, Schultz & Forever m.fl.) og udkommer 7. april.


7. Sampha ‘Plastic 100°C’

Sampha har i denne uge præsenteret det nye album ‘Process‘, og ‘Plastic 100°C’ er åbningsnummeret, der sætter stemningen. Samphas private liv har været præget af tragiske hændelser, og albummets titel kan derfor ses som en reference til, hvad der kommer bag efter: En lang proces. Angsten, sorgen og bekymringerne bliver på ‘Plastic 100°C’ behandlet på følsomste vis gennem sart koraspil og sørgmodig, soulfyldt vokal.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Cosmo Pyke ‘Chronic Sunshine’

Musiker, skater og model – purunge Cosmo Pyke fortsætter med at udvikle karrieren i sikker stil og har netop sluppet single nummer to som forløber til debut-ep’en ‘Just Cosmo’. Nummeret er mere jazz og r’n’b-inspireret, end vi tidligere har hørt, og lader til at låne fra de forskellige genrer (endda lidt reggae), som det nu synes at passe bedst. Men det fungerer for den unge brite, der sigende nok kommer fra samme bydel som King Krule. Ep’en ‘Just Cosmo’ er ude 24. februar.


9. Ea Kaya ‘Don’t Complicate It’

Ea Kaya er helt ny på den danske musikscene, men hendes første single ‘Don’t Complicate It’ vidner om en sangerinde og sangskriver med talent i årerne. Det er måske ikke den helt dybe tallerken, men et solidt og vellydende popnummer, som bliver udgivet via pladeselskabet No3, der for tiden gør det ret godt med at spotte musikspirer.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Stormzy ‘Big For Your Boots’

Stormzy er klar med førstesinglen fra sit kommende debutalbum, og det lader til, at der er meget godt i vente. Med ‘Big For Your Boots’ viser rapperen sine gennemførte flow-egenskaber, mens fornemmelsen af rendyrket autoritet og Londons æstetik udnyttes til fulde. Sakrale kor-samples bløder lidt op i dette klassisk street-territoriale ønske om at understrege, hvor vild Stormzy er. Men okay, det er han tilsyneladende også. Debutalbummet ‘Gang, Signs and Prayer’ udkommer 24. februar.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af