Top Tracks: Hør ugens syv bedste nye sange – 14-årigt stortalent og Sufjan Stevens’ skøjteprinsesse

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens syv bedste nye sange – 14-årigt stortalent og Sufjan Stevens’ skøjteprinsesse
Charli XCX. (Foto: Olivia Malone)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Sufjan Stevens ‘Tonya Harding’

Som titlen på Sufjan Stevens’ nye sang antyder, er den en ode til Tonya Harding, der i 90’ernes USA gik fra at være national skøjtedarling til skamplet. ’Tonya Harding’ har ingen forbindelse til den kommende biopic ’I, Tonya’ om selvsamme person, men derfor anbefaler vi at høre portrætsangen alligevel. Det er en dejligt drømmende kærlighedserklæring.


2. Charli XCX feat. Tove Lo & Alma ‘Out of My Head’

Normalt er hun kendt for at blæse bobler af tyggegummi- og electropop, men på ’Out of My Head’ serverer Charli XCX et udtryk med mere kant, der ikke mindst skyldes en glitrende produktion fra electro-eksperimentatoren SOPHIE, som den britiske sangerinde har fundet mere og mere fodfæste med over det seneste stykke tid. ’Out of My Head’ er første snas fra Charlis kommende mixtape ’Pop2’ (ude i næste uge), der ud over Tove Lo og Alma får følgeskab af powerdamer som Mø, Carly Rae Jepsen, Mykki Blanco og CupcakKe.

Hør nummeret på Spotify HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Isabelle Brown ’Hey Romeo’

De færreste 14-årige kender til Eric B. & Rakim. Endnu færre har i så tidlig en alder så moden en stemme, der lander et sted mellem unge Aretha Franklin og Jocelyn Brown. Engelske Isabelle Brown er ingen almindelig teenager, og på sin nye single ’Hey Romeo’ sampler hun førnævnte hiphopduos ’Don’t Sweat the Technique’, mens stemmebåndet og vibratoen får frit løb. Forvent hendes debutalbum tidligt næste år.


4. Lord Siva ’La Haine’

På ‘La Haine’ (‘hadet’ på fransk) er Lord Siva stadig en ensom ulv omringet af sjakaler, men atmosfæren er alligevel en smule lysere, end hvad vi er vant til at se fra sangerens blodsprængte r’n’b-linse. Singlen er produceret af Noodle og har guitarspil af Anders Folke fra The Minds of 99.

Hør nummeret på Spotify HER.


5. Hani ’Orlov’

»Chancer, chancer, de skal tages nu«, messer Hani på ’Orlov’, mens han fortsætter, at det enten er »orlov eller ind at sidde«. Sådan er livet nu engang i den kriminelle løbebane, som musikeren med de afrikanske rødder skildrer. Emnet har haft hyppig rundgang i afropoppens arealer, men det gør det ikke mindre autentisk.

Hør nummeret på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Bedouine ‘Louise’

Azniv Korkejian aka Bedouine søsatte i sommer et udsøgt selvbetitlet debutalbum, der minder om en døsig forårsdag i 1970. Nu følger den armensk-syriske kvinde udgivelsen op med blandt andet ’Louise’, der figurerer på deluxe-versionens trackliste af støvet, spagfærdig vintage-folk. Man undres næsten over, at den ikke var med på originalen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Jonathan Wilson ‘Over the Midnight’

Singer/songwriteren og produceren Jonathan Wilson beskrives som Father John Mistys hemmelige våben. Efter at have budt ind på alle tre af Mistys soloalbum står den nu på et nyt soloalbum med titlen ’Rare Birds’, hvorfra førstesinglen ’Over the Midnight’ stammer. Tracket er et syv minutter langt hovedbrud, der i bedste kalejdoskopiske CGI-stil stiller flere spørgsmålstegn, end det svarer. Albummet udkommer den 2. marts.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af