Hør ugens 10 bedste nye sange: Iceage-comeback, Frank Ocean-cover og flabede Brooklyn-bars

Hør ugens 10 bedste nye sange: Iceage-comeback, Frank Ocean-cover og flabede Brooklyn-bars
Elias Bender Rønnenfelt fra Iceage. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Iceage ’Catch It’

Snart fire år er gået siden Iceages skelsættende treer ’Plowing into the Field of Love’. Siden da har der stort set været radiotavshed fra de danske postpunkere, men den brydes omsider med ’Catch It’: En dunkel og næsten spaghettiwestern’sk omgang, hvor Elias Bender Rønnenfelt og co. finder tilbage til det rugende nulpunkt, de brød igennem med.


2. Junglepussy ‘State of the Union’

Kunstnernavnet Junglepussy vil ufravigeligt hæve et øjenbryn eller to, men Brooklyn-rapperen er meget mere end sit pikerende alias. Hendes bars er lårfede og sovsede, og hun lyder ofte større end beatet selv. Seneste skud på stammen, ’State of the Union’, er ingen undtagelse med stikpiller som: »Your stroke was weak, nigga, pacing in the pussy / don’t be playing in the pussy, they waiting for Junglepussy«.

Hør sangen på Spotify HER.


3. Mount Kimbie & King Krule ‘Turtle Neck Man’

King Krules og Mount Kimbies ‘Turtle Neck Man’ er et hjemsøgende track, der snart sagt kører baglæns. Den småkaotiske single opstod som en loosie under indspilningen af Mount Kimbies tredje album ’Love What Survives’, men egentlig er produktionen bilateral nok til at stå på egne ben uden et album at støtte sig op ad.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Busdriver ‘The Imperfect Cinema’

Busdriver er lige så hiphoppet, som han er jazzet. ’The Imperfect Cinema’s noir-baserede elevatormusik er offbeat og ør på den saxofoniserede tangent, inden den ved midtvejspunktet ændrer kurs og bliver til et frenetisk potpourri af hiphop og alskens andre genrer. Forhåbentlig smider Busdriver mere musik inden for den nærmeste fremtid.


5. Vera ‘Diamonds’

Veras debut-ep ‘Good Job No Conversation’ landede for bare et par måneder siden, men William Asingh er allerede vågnet op til dåd igen med singlen ’Diamonds’, som følger i ep’ens saxofoniserede og baleariske eksotisme. Med udgivelsen følger en lovning på, at året vil byde på endnu flere nyheder fra Breakin’ Sound-produceren.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Diplo feat. D.R.A.M. ‘Look Back’

Hvis vi siger Diplo plus D.R.A.M., siger du så overgearet sing-along-EDM? Det skulle man måske tro, men sandheden er en anden, da det umage makkerpars nye samarbejde ’Look Back’ er i en helt anden grøft end heliumoppustede vokalsamples. I stedet trakteres man her med en soulet power-ballade, som begge hjertens gerne måtte begå sig lidt mere i.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Beach House ‘Lemon Glow’

Beach House har annonceret deres næste album. Hverken dato eller titel er klistret på endnu, men med afsløringen følger ’Lemon Glow’, hvor Victoria Legrands engleblide røst kolliderer med Alex Scullys skærende guitar. Dualismen er lidt af en kovending fra tandemens tidligere materiale, men den lover godt for, hvad end der er i støbeskeen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. The Voidz ‘Pointlessness’

Julian Casablancas og The Voidz, som for nyligt bekendtgjorde, at de bare gerne vil kaldes The Voidz, har udgivet ’Pointlessness’: Molstemningen får frit løb i denne fem minutter lange snas fra fra et kommende album, der sammenfolder rugende synth og eksistentiel undren: »What does it matter? / what does it matter?«. Kan du høre det?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Frank Ocean ‘Moon River’

60’er-cover eller ej, nyt fra Frank Ocean er en mindre sensation i sig selv. ’Moon River’ er oprindeligt fra 1960, og selv om den året derpå blev foreviget i Audrey Hepburns film-evergreen ’Breakfast at Tiffany’s’, kunne den nemt figurere på 2016’s hjerteblødende storværk ’Blonde’. Han er en gammel sjæl i en ung krop, og det er perfekt.


10. Gilli & Branco ‘Tranquillo’

Weekenden kan både høres og mærkes på Gilli og Brancos nye skud ’Tranquillo’. Singlen om kokain, para og livet i rendestenen er atter en vellykket fusionering, som rører barske betonblokke op med varmblodet opløftelse. I sidste ende skal alting nok gå.

Hør sangen på Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af