Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Erika de Casier, Anya og XXXTentacion-ballade

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Erika de Casier, Anya og XXXTentacion-ballade
Snail Mail.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Let’s Eat Grandma ‘Falling Into Me’

Sidste måned tog Let’s Eat Grandma kegler med den fremsynede popsmasker ’Hot Pink’. Nu følger teenagerne Rosa Walton og Jenny Hollingworth trop med den lige så muskuløse og synthmættede ’Falling Into Me’, der igen har blandt andre Sophie bag producerpulten. Den britiske duos kommende album ’I’m All Ears’ rammer hylderne den 29. juni.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. CTM feat. Soho Rezanejad, Coco O., Puce Mary, Lars Trier og Mc Boli ‘Red Dragon Pre’

Sanger, sangskriver og cellist Cæcilie Trier slap senest det avantgardistiske minialbum ’Suite for a Young Girl’ i 2016. Nu barsler multitalentet med en efterfølger, der trods hverken udgivelsesdato eller titel har kastet første mystiske single af sig. Sangen med det nærmest okkulte navn ’Red Dragon Pre’ flankeres af ganske spartansk instrumentering og et væld af stemmer, der tilsammen udgør en smuk, lettere ildevarslende mosaik.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Holm ’Hope’

Mikkel Holm Silkjær har haft særdeles mange gryder i kog. Foruden at være forsanger i Yung har han slået sine folder i fællesprojekter som Brooch, Tears og Urban Achievers, men nu står han under aliasset Holm foran sit første soloridt med ’Hope’: En twanget og opløftende guitarsag, der bærer ranglede reminiscenser fra punkuniverset, som Yung gnistrer i. ’Hope’ stammer fra Holms kommende solodebut-ep ’Dappled’, som lander den 4. maj. Samme dag påbegynder han en dansk-engelsk miniturné, der rundes af på Roskilde Festival.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Snail Mail ‘Pristine’

I teenageårene blæses følelser ofte op i operalignende proportioner, men ikke for Lindsey Jordan aka Snail Mail. Den purunge singer/songwriters ’Pristine’ vidner ganske vist om rådvild forstadsungdom, men sjælens blå mærker males imponerende jordnært med punkskelende riffs og næsten pragmatisk lyrik. ’Pristine’ er førstesinglen fra Snail Mails kommende debutalbum ’Lush’, der udkommer den 8. juni.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Saba ‘Life’

Chicago-rapperen Saba har alle dage været synonym med organisk og særligt opløftende hiphop. På 2016’s ’Bucket List Project’ satte han flueben på livets tjekliste, men med ’Life’ hopper han i den modsatte grøft. Her går Saba nærmest bysbarnet Mick Jenkins i bedene med socialrealistisk dødstematisering.


6. Anya ’Avalanche’

Anyas debut-ep ’The Credit’ landede helt tilbage i 2015, men nu skulle debutalbummet så småt være på trapperne med en ankomst i anden halvdel af 2018. Hvor ’The Credit’ var r’n’b til hashtag-generationen, varsler sangerindens bombastiske nye single ’Avalanche’, at næste punkt på cv’et bliver en vaskeægte popting. Anya fortæller da også selv i en pressemeddelelse, at det kommende projekt omfavner hendes store, bankende pophjerte.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Czarface & MF Doom ‘Bomb Thrown’

Selv om Czarface bestående af 7L & Esoteric og Wu-Tang Clan-medlemmet Inspectah Deck er noget nær en supergruppe i hiphopregi, har de siden 2013 fløjet en anelse under radaren. Det har de i sinde at lave om på nu med ingen ringere end MF Doom på ’Bomb Thrown’: Et sample-båret og støvet track, der sammenlodder Dooms nørdabstrakte og krøllede syntakser med Czarfaces næsten lige så skeløjede ditto. Fang ’Bomb Thrown’ på firkløverens kommende album ’Czarface Meets Metal Face’, der lander den 30. marts.


8. XXXTentacion ‘Moonlight’

Det bliver gradvist sværere at klassificere XXXTentacions musik. Florida-kunstneren slog sig oprindeligt op på at lave savtakket Soundcloud-rap – et udtryk, han sidenhen med både debutalbummet ’17’ og efterfølgeren ’?’ har omkalfatret med blandt andet emo-folkede guitarballader og svævende, poplignende konstellationer. Et fantastisk eksempel på sidstnævnte er ’Moonlight’, der på bare to minutter gør stort indtryk.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Erika de Casier ’Intimate’

Erika de Casier udgør den ene halvdel af r’n’b-duoen Saint Cava, men hun er også sprunget ud som soloartist. Sidste år udgav hun den stærke single ’What U Wanna Do’ og vandt Soundvenues Fremtidsprisen, og nu fortsætter sangerinden sejrsstimen med den hviskende ’Intimate’. Endnu engang viser de Casier sig som lidt af en musikalsk tidsrejsende: Hvor hun i Saint Cava laver dystopisk fremtids-r’n’b, dufter ’Intimate’ af 90’ernes gyldne r’n’b med et nyt, lækkert lag maling.


10. Saweetie ‘23’

Tag ikke fejl af Saweeties kunstnernavn: Hun er en iskold killer, når det kommer til attitude. For nylig udgav Bay Area-rapperen debut-ep’en ’High Maintenance’, hvorpå hun serverer den ene flabede skæring efter den anden. På højdepunktet ’23’ parafraserer hun Nas’ ’Oochie Wally’ i en indpakning, der er så arrogant, at den føles som et affærdigende elevatorblik.

Hør sangen på Spotify HER.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af