Lykke Li tilbage med nyt album ‘so sad so sexy’ – udforsker ny r’n’b-lyd på førstesingler

Lykke Li tilbage med nyt album ‘so sad so sexy’ – udforsker ny r’n’b-lyd på førstesingler
Lykke Li. (Foto: Jason Kempin/Getty Images)

Lykke Li har haft travlt med at starte supergrupper, instruere musikvideoer og ikke mindst synge duetter med Ryan Gosling, men nu er hun endelig tilbage med livstegn som solokunstner – og det går ikke stille for sig.

Den svenske sangerinde har netop annonceret sit fjerde album, ‘so sad so sexy’, der lander den 8. juni. Med annonceringen har Lykke Li samtidig delt to nye singler fra det kommende album: ‘deep end’ produceret af Jeff Bhasker, Malay og T-Minus samt ‘hard rain’ produceret af Rostam Batmanglij. Noget af et spring fra de svenske pop/rock-producere, Lykke Li ellers har haft til vane at arbejde sammen med (heriblandt hofproduceren, Björn Yttling, der lægger ‘Björn’ til Peter Björn and John).

Titlen på albummet, ‘so sad so sexy’, må siges at være den mest Lykke Li-indkapslende titel, man kan forestille sig. Det er de to singler derimod ikke ved første lyt. Her bevæger Li sig ud i nye elektroniske r’n’b-eksperimenter, der giver stærkt modspil til de højdramatiske, hjerteskærende klagesange, vi fandt på hendes seneste album, ‘I Never Learn’. Dog alligevel kan vi mærke hende i kød og hjerteblod bag de nye landvindinger.

På ‘hard rain’ leger Lykke Lis vokaler med hinanden – en er helt skrøbelig og smuk, en er fuld af attitude, en er forvrænget (og en er ganske vist nok en mands). Vokallegene foregår over en underspillet produktion, hvor sitrende, lavmælte strygere sørger for en urolig stemning, der giver de varme synthflader og attitudetunge beats en snert af Lykke Lis åbenhjertige følsomhed. Nummeret er produceret af Jeff Bhasker, der tidligere har arbejdet sammen med Kanye West på flere album (blandt andet ‘808s & Heartbreak’, der er en ganske sjov reference at have i baghovedet, når man lytter til ‘deep end’), Malay, der har arbejdet sammen med navne som Frank Ocean og Zayn Malik, samt T-Minus, der har samarbejder med Drake, Nicki Minaj, The Weeknd med flere på cv’et.

‘deep end’ har derimod det tidligere Vampire Weekend-medlem og Hamilton Leithauser-makker Rostam Batmanglij på produktionssiden. Her finder vi endnu et frugtbart møde mellem det elektroniske og organiske, det skrøbelige og skarpe. Sitrende hi-hats og næsten trap-klingende beats møder et piano, man nærmest kan høre tidens tand i.

Det bliver mere end almindeligt spændende at høre, hvordan ‘so sad sexy’ ellers kommer til at byde på, når albummet landet den 8. juni.

Lykke Li spiller på Heartland Festival, der løber af stablen 31. maj – 2. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af