Distortion: Her er fem ting, du skal opleve torsdag

Vi guider til fede events og koncerter under Distortions anden dag: Med Wu-Tang-legenden Ghostface Killah, kæmpestore hiphopfester og Q&A med Distortion-bossen.
Distortion: Her er fem ting, du skal opleve torsdag
Novelist. (Foto: Samy Khabthani)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Gigafester fra erfarne Distortion-arrangører

Red Bull Music har i år ikke bare en almindelig gadefest – de afholder et Main Street Party, som man altså kun kan komme til med gadearmbånd eller Distortion-armbånd.

Deres lineup er da også i den helt vilde ende. Foruden solide navne som Rosegold, Don x Lee x Barber, Eloq og Emil Kruse har de også to navne i toppen af plakaten, som man ikke just kan opleve over det hele.

Britiske Novelist kommer med garanti til at sætte gang i en vild grime-fest med sange fra det stærke debutalbum ‘Novelist Guy’, og så er der canadiske Lunice, der nok skal fyre højere op for bassen end nogen andre i nabolaget – og måske endda spille et enkelt gammelt TNGHT-hit eller to?

I det stilmæssigt samme nabolag har Rope of Dope og XO Burgers også sammensat et lækkert lineup til en fest på Bodilsgade – her spiller blandt andre Pooyandeh & Friends, Eebz, Izzy, Vic Shinobi og Ary – samt nogle surprise-acts.

Slutteligt må vi endelig ikke forglemme Droz Daily Steezin og Chateau Motels store The Jungle 5.0-gadefest med Daniel Drux som vært. De har fået svenske Lamix oppe i toppen af plakaten, og derudover vil festen også få besøg af blandt andre Felix de Luca, Fouli, Unge Asti og den særdeles lovende FlexLikeKev.

Droz Daily Steezin lover ligesom de to andre fester også overraskelsesnavne, mens der selvfølgelig også er after party på Chateau’et.

Læs mere om Red Bull Music Stage HER
Læs mere om Rope of Dope x XO Burgers Official Distortion Streetparty HER
Læs mere om The Jungle 5.0 Distortion Block Party HER
Læs mere om The Jungle 5.0 After Party HER


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Feministisk Distortion

Kønsfordelingen på Distortion er lidt skæv, for at sige det mildt. Heldigvis gør Girls Are Awesome, Talk Town og Halmtorvet 9 noget ved dette, når de inviterer til Feministisk Distortion.

Talk Town sørger for talks med ni kvindelige musikere om, hvordan det er at være kvinde i den danske musikbranche – heriblandt en talk med Hun Solo.

Musik-lineuppet er kurateret af Girls Are Awesome, og her står den på live-optrædener fra King og Lean Chihiro samt dj-set fra Lucy Love og en konstellation bestående af Aviaja, Fedty og Mendoza.

Læs mere om Feministisk Distortion på Facebook


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Wu-Tang Clan-legende til Nørrebro

Distortion Club og Rust har anskaffet en vaskeægte hiphoplegende til en intim optræden på Nørrebro. Når Wu-Tang-veteranen Ghostface Killah rammer Rust kan man forvente en lækker blanding af af klassiske hits fra Wu-Tang Clan og egne numre.

Med sig har den dybt originale lyriker ingen ringere end Killah Priest, der længe har været tæt forbundet med Wu-Tang til trods for, at han aldrig formelt har været medlem af den store gruppe. Sammen har de to rappere lavet tracks som ‘Starry Winters’, ‘Wu Goo’ og ‘Purified Thoughts’.

Derudover byder arrangementet også på support fra Manus Bell fra Affiliated og et dj-set fra Pato. I løbet af nattetimerne vil Cars10, Sajaan, Nick Coldhands og Tony Goodguy også byde på god musik

Læs mere om arrangementet på Facebook


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. House og techno på Vesterbros asfalt

Ghostface Killah rykker gadevisdom ind på klubben, og omvendt sørger Culture Box og Soldryp for at rykke klubmusikken ud på gaden.

På Dybbølsgade 39 står Culture Box klar med sprød housemusik fra Schaarup, derefter et back-to-back-set fra duoen The Mansisters bestående af Kasper Bjørke og Sexy Lazer. Derefter techno fra Nandu og slutteligt står den på en af landets mest erfarne dj’s, når Tim Andresens deep house lukker ned.

Oehlenschlægersgade 40 er adressen, du skal lede efter, hvis du vil opleve Soldryps ligeledes stærke fest. De første tre timer står 100 procent i Søren Buchs tegn – her kan man formentlig forvente stribevis af lækker, groove-baseret deep house. Kl. 19 overtager Denis Horvats knitrende beats, kl. 20 får scenen besøg af østrigske Philipp Straubs pulserende omend rytmisk komplekse musik, og kl. 21 lukker Henri Matisse scenen med nogle eksplosive drops.

Læs mere om Culture Box Street Party HER
Læs mere om Soldryp Street Party HER


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Thomas Fleurquin står for skud – spørgsmål fra beboerne

Et Main Street Party behøver ikke at være lige så stort som Red Bull Musics gadefest. Det kan også blot være som Beboerfesten på Litauens Plads, hvor talks, banko, akustiske koncerter og silent disco er på programmet.

En særligt mærkbar talk er ‘Beboerdomstolen’, hvor Distortion-direktør Thomas Fleurquin stiller sig op for at besvare spørgsmål fra beboerne. Så hvis du er indædt modstander af Distortion, er det her, du kan fyre din hårde kritik af.

Der vil også være mulighed for at rykke inden for i uKirke til arrangementet ‘Slow down’. Her spiller blandt andre Barselona og Aufori intimkoncerter. Hvis du skal med til disse er det dog nødvendigt, at du sender en ansøgning.

Hvis beboerfesten stadig ikke er langt nok væk fra høje technobeats og lugten af tis, byder Beboerfesten også på fire fælles afgange til Dyrehaven, hvor man kan opleve Anti-Distortion. Her vil en kvartet fra Underholdningsorkestret spille musik fra blandt andre Vivaldi og Piazzolla.

Ironisk nok kræver det dog et Distortion-armbånd eller et gadearmbånd at stille kritiske spørgsmål til Fleurquin.

Læs mere om Beboerfesten på Facebook

Læs også: Distortion: Her er de fedeste gadefester – VESTERBRO

Læs også: Distortions skæbneår: Hvordan 2011 ændrede festivalen for altid

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af