Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Florence, Cupcakke og r’n’b-alkymisten Serpentwithfeet

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Florence, Cupcakke og r’n’b-alkymisten Serpentwithfeet
Serpentwithfeet. (Foto: Ash Kingston.)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Tirzah ‘Gladly’

Tirzah forsvandt som dug for solen efter at have skabt røre i andedammen med en stribe skæve, dansevenlige tracks fra 2013-2015 med barndomsvennen Micachu. Nu gør London-sangerinden endelig comeback med den næsten søsyge ’Gladly’, der skvulper rundt om hendes indfølte vokal. Singlen er endnu engang produceret af Micachu, der også giver en hånd med på Tirzahs netop annoncerede debutalbum ’Devotion’. Det er ude 10. august.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Lil Mazda, Valther Hvid & Lillebittebock ’Kalender’

Mens den amerikanske Soundcloud-rap som samlet strømning virker til at synge på sidste vers, er dens danske ækvivalent først lige begyndt. Spørg bare Lil Mazda, Valther Hvid og Lillebittebock, der allierer sig på den melodisk svingende ’Kalender’. Har du appetit på mere fra stortalentet Lillebittebock og resten af slænget, kan du lytte til seneste udgave af Standard – Soundvenues hiphoppodcast, hvor han kigger forbi.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Serpentwithfeet ‘Cherubim’

Der er noget både dirrende ømt og hjemsøgende over r’n’b-alkymisten Serpentwithfeet. Hans univers oser af klassisk trænet gospel, men også en eksperimentering med apokalyptiske tendenser, der æltes gudfrygtigt sammen på ’Cherubim’. Fang den imponerende single på sangerens kommende debutalbum ’Soil’, der rammer hylderne den 8. juni.


4. Omar ’Ik noget nyt’

Rappere som Omar er en kærkommen saltvandsindsprøjtning. Den dansk-somaliske rapper beretter om, fra og til det notorisk kendte boligbyggeri Bispehaven i Aarhus. På ’Ik noget nyt’ besynger han fortsat betonblokkens barske liv som almindelig hverdag, men humlen i Omars musik er også, at han ser et lys i bydelens sprudlende gadeliv, som han trådte sine barnesko i. Læs vores interview med Omar HER.

Hør sangen på Spotify HER.


5. Cupcakke ‘Quiz’

Chicago-rapperen Cupcakke er ikke for sjov. I januar slap hun det fuldstændig kompromisløse album ’Ephorize’, hvis bramfri sexkapader udvikler sig til bål og brand på den PC Music-producerede single ’Quiz’: En glitchet spærreild af zigzaggende synths, hektiske håndklap og knoglebrækkende lyrik, der går »A hundred on the eWay / shotgun in the briefcase / spill a bitch brains, look like raspberry cheesecake«.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Ric Wilson feat. Sen Morimoto ‘Split’

Ingen weekend uden lidt disco-rap, som Chicago-spiren Ric Wilson kategoriserer sin musik. Den 22-årige rapper har over de seneste år slebet talentet i musikforetagendet Young Chicago Authors, der blandt andet har hjulpet acts som Chance the Rapper, Saba og Noname. Man aner da også en vis lighed i Wilsons elastisk boomende lyd, der ikke er langt fra eksempelvis Sabas tidlige technicolor-udtryk.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Slowthai ‘Ladies’

Første gang vi slog på tromme for grime-rapperen Slowthai, indledte han sin single med ord om at være pusher og gå i Nike frem for Fila. Nu vender englænderen tilbage med den kontemplative ’Ladies’, der skruer tempoet ned og hylder det smukke køn: »This one’s for the ladies / ’cause they have our babies / and they drive us crazy / but they made us men«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Florence + the Machine ‘Hunger’

Mange lurede et nyt album i horisonten, da Florence + the Machine sidste måned diskede op med den grandiose ’Sky Full of Song’. Og ganske vist: Med den nye single ’Hunger’ følger afsløringen af Florence og bands fjerde langspiller ’High As Hope’, der lander den 29. juni. Hvis smagsprøverne er nogen indikator, går vi et storladent og sårbart album i møde.


9. Fraads ‘Farlig danser’

Duoen Fraads og dennes musikkollektiv Citadel har efterhånden prydet vores Top Tracks flere gange. Og med god grund, som rapper Papa Erotic og producer David Engelbrecht igen beviser på ’Farlig danser’: En poetisk dansegulvssmasker, der handler om at lade ens indre vildskab regere blandt kontrabas og 808-kicks. Nummeret er fra Fraads’ kommende ep, der kan høres live på Ideal Bar den 24. maj.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Dizzy ’Joshua’

Blå mærker på sjælen portrætteres gennem skøn dreampop på Dizzys ’Joshua’, hvor forsanger Katie Munshaws bundærlige sårbarhed står i centrum. Ontario-kvartetten, der foruden Munshaw består af brødrene Charlie, Alex og Mackenzie Spencer, lægger en spartansk bund af primært fingerknips og guitarpluk, mens teksten forsøger at afrime hjertekulen: »Joshua’s a gemini / he broke my heart / wish I was too preoccupied to fall apart«.

Læs også: Hør ugens otte vigtigste nye album – bl.a. Iceage og Jon Hopkins

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af