Spoiler alert: Det kan du forvente til Beyoncé og Jay-Z i Parken på lørdag

Det er nu to uger siden, Beyoncé og Jay-Z skød deres ‘On the Run II’-turné i gang i Cardiff, og siden da har ægteparret spillet koncerter i Glasgow, Manchester, London og Amsterdam. På lørdag kommer showet til København og Parken. Her er, hvad du kan forvente til koncerten – vi advarer mod heftige spoilers.
Spoiler alert: Det kan du forvente til Beyoncé og Jay-Z i Parken på lørdag
Beyoncé og Jay-Z i London. (Foto: Raven B. Varona/Parkwood/PictureGroup)

Det syntes næsten for godt til at være sandt, da Jay-Z og Beyoncé annoncerede, at de skulle gæste Danmark sammen på deres ‘On the Run II’-turné. Men nu sker det altså: På lørdag giver de to superstjerner endelig koncert i Parken.

Vi kunne næppe have fået dem på et bedre tidspunkt. Deres respektive seneste album, ‘4:44’ og ‘Lemonade’, er begge karrierehøjdepunkter, der reflekterer over store, dramatiske begivenheder, der også i sig selv har fået massiv mediedækning – og oven i dette har parret i den forgangne weekend lige udgivet deres første fællesalbum, ‘Everything Is Love’. De er det powercouple, andre powercouples sammenlignes med. At et par kan beholde sådan en status efter alt, de har været igennem, siger en hel del om dem.

Her er, hvad du kan forvente til koncerten i Parken. Læs selvfølgelig ikke med, hvis koncertens forløb skal være en overraskelse.

Sceneshowet

Parken er et gigantisk spillested, men det er altså også de helt store kanoner, som bliver kørt i stilling – se bare til turnéstarten i Cardiff i Wales.

Her fik publikum først en tre minutter lang videomontage af parret som intro, og selv på video kan man mærke hypen sætte sig. Parret bliver sænket fra en høj elevator, helt ned til scenen, mens store lysende kors øger den næsten religiøse aura omkring bandet. Ganske smart sørger storskærmene for hver især at fokusere på Jay og Bey, når de ikke er lige i nærheden af hinanden. Selv på storskærmen går deres dynamik altså konstant igennem.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Intet Beyoncé-show ville være komplet uden dansere, og det var der om noget til hendes mere energiske sange, hvor der i bedste Beychella-stil var godt med gang i koreografien.

Til mange af sangene var den midterste storskærm også fjernet for i stedet at gøre plads til et stillads, hvor der stod både dansere og band – passende nok kan storskærmen så dække over dem til de mere intime sange.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Til Jay-Z’s solosange er udtrykket naturligvis mere råt (selv om der er vild moderne dans i introen til ‘The Story of O.J.’).

I disse passager står Jay-Z alene i forgrunden, mens bandet assisterer ham bagved i skyggerne. Jay-Z’s solosange er desuden også en god lejlighed til, at Beyoncé kan skifte tøj, hvilket helt klart også er en vigtig del af sceneshowet. Hvis du vil lære mere om Beyoncés flotte outfits, kan du læse mere både HER og HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Til finalen med ‘Young Forever’ og ‘Perfect’ (ja, Ed Sheeran-duetten) i Glasgow bevægede scenen sig fremad, så Beyoncé og Jay-Z kom mere ud i midten af arenaen – de, der var allerbagerst, kom derfor lidt tættere på parret. Samtidig viste storskærmen søde billeder af Blue Ivy Carter.

‘Everything Is Love’

Inden vi rykker videre til setlisten, er der lige det nye album at forholde sig til. ‘Everything Is Love’ udkom natten til søndag, og The Carters’ første koncert siden da var i går onsdag i Amsterdam. Det er i den givne stund ikke muligt at opdrive en setliste fra koncerten, men vores snusen rundt peger på, at de nye sange ikke har sneget sig ind i programmet.

En hollandsk anmeldelse nævner intet om nye numre, og forskellige fantråde på Instagram raser over, at ikke engang ‘Apeshit’ blev spillet live i Amsterdam.

Der spekuleres i, at ægteparret kommer til at lave om i setlisten, når de starter anden halvdel af turneen i Nordamerika den 25. juli, og en arkitekt fra firmaet bag sceneproduktionen har udtalt til Dazed, at showet kommer til at ændre sig – uden at han dog ved noget specifikt.

Måske vi får en overraskelse i Parken?

Setlisten

I skrivende stund har setlisten til alle ‘On the Run II’-koncerterne været næsten den samme, og man bliver ikke snydt for sine gode penge (med mindre man vil have ‘Apeshit’). Parret spiller over 30 sange, og det er en solid blanding af fællesnumre og sange fra deres respektive solokarrierer.

Beyoncé overtager tjansen som omkvædssanger på Jay-Z sange som ‘No Church in the Wild’, ‘Holy Grail’ og ‘Young Forever’. Jay-Z gengælder ikke tjansen ved for eksempel at overtage Sean Pauls vers i ‘Baby Boy’ eller Kendrick Lamars vers i ‘Freedom’, men Jay-Z ville nok heller ikke passe særlig godt ind.

Uanset om man er mest til Jay-Z eller Beyoncé, får man i hvert fald mere end rigeligt med guf. Man kunne godt savne ‘Partition’, ‘Love On Top’, ‘Single Ladies’ og ‘Halo’ fra Beyoncé, og man kan også undre sig over, at de ikke også forsøger ‘Empire State of Mind’ med Bey på omkvædet.

Ligeledes ville ‘Izzo (H.O.V.A.)’, ‘Dead Presidents II’, ‘Hard Knock Life (The Ghetto Anthem)’ og ‘I Just Wanna Love U (Give It 2 Me)’ have set lidt pænere ud end solotracks fra ‘The Blueprint II’ og ‘Magna Carta Holy Grail’, der trods alt ikke ligefrem er Jays bedste output.

Der har været nogle små variationer i setlisterne – til de første par koncerter spillede parret ‘Top Off’ og ‘No Church In the Wild’, men disse er ikke med på de seneste setlister – i stedet er ‘Mi Gente’ blevet indsat i en medley med ‘You Don’t Love Me (No, No No)’. Så der er altså rum for lidt ændringer, hvilket får sandsynligheden for ‘Everything Is Love’-tracks i København til at virke større.

‘On the Run II’-setliste (16. juni, London):

Beyoncé og Jay-Z:
‘Holy Grail’
‘Part II (On the Run)’
”03 Bonnie & Clyde’
‘Drunk in Love’ (med elementer fra ‘Swag Surfin’)
‘Diva’ / ‘Clique’ (med elementer af ‘Irreplaceable’, ‘Headlines’ og ‘Everybody Mad’)

Jay-Z solo:
‘Dirt Off Your Shoulder’
‘On to the Next One’ (med elementer af ‘D.A.N.C.E.’)
‘Fuckwithmeyouknowigotit’

Beyoncé solo:
‘Flawless (Remix)’ / ‘Feeling Myself’

Beyoncé og Jay-Z:
‘Naughty Girl’ / ‘Big Pimpin’

Jay-Z solo:
‘Run This Town’

Beyoncé solo:
‘Baby Boy’
‘Mi Gente (Remix)’ / ‘You Don’t Love Me (No, No, No)’

Jay-Z solo:
‘Bam’

Beyoncé solo:
‘Hold Up’ / ‘Countdown’
‘Sorry’ / ‘Me, Myself & I’

Jay-Z solo:
’99 Problems’

Beyoncé og Jay-Z:
‘Ring the Alarm’ / ‘Don’t Hurt Yourself’
‘I Care’ / ‘4:44’
‘No Church in the Wild’ (med elementer af ‘I Care’)

Jay-Z solo:
‘Song Cry’

Beyoncé Solo:
‘Resentment’

Beyoncé og Jay-Z:
‘Family Feud’
‘Upgrade U’

Jay-Z solo:
‘Ni**as in Paris’
‘Beach Is Better’

Beyoncé solo:
‘Formation’
‘Run the World (Girls)’

Jay-Z solo:
‘Public Service Announcement’
‘The Story of O.J.’ (med elementer af ‘Four Women’)

Beyoncé og Jay-Z:
‘Déjà Vu’
‘Show Me What You Got’ / ‘Crazy in Love’ (med elementer af ‘D.O.A.’, ‘Do Whatcha Wanna’, ‘Back That Ass Up’ og ‘Down For My Ni**az’)

Beyoncé solo:
‘Freedom’

Jay-Z Solo:
‘U Don’t Know’

Beyoncé og Jay-Z:
‘Young Forever’ / ‘Perfect Duet’

Læs også: Beyoncé har pakket den store turnékuffert – bliver ved med at hive nye looks frem

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af