Roskilde Festival: Redaktionen anbefaler 10 stærke koncerter til torsdag

Vi guider dagligt til de bedste koncertoplevelser på Roskilde Festival – torsdag med blandt andet Stormzy og First Aid Kit.
Roskilde Festival: Redaktionen anbefaler 10 stærke koncerter til torsdag
Stormzy på Roskilde Festival, 2016 – i år vender han tilbage. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Frem med spaden: Haley Heynderickx

Det er en skam, at luftguitaren typisk kun forbindes med den tunge ende af rockmusikken, for Haley Heynderickx’ rustikke, landlige singer/songwriter-værker imponerer især med deres imponerende, virtuose beherskelse af strengene. Hun drømte som lille om at blive rockmusiker, men hun blev oplært i bluegrass-guitar, og dette giver hendes sange en særlig guitarklang, som mangt en underspillet indiemusiker garanteret misunder.

Gloria, kl. 12.30


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hiphop som i gamle dage: Black Star

Fans af de gamle hiphopgenerationer har nogle gange lidt travlt med at kritisere genrens unge. Det er langt fra altid, at kritikken er fortjent, men når man hører Black Stars Yasiin Bey (tidligere kendt som Mos Def) og Talib Kweli fyre det ene skarpe rim af efter det andet, så forstår man nu godt, hvorfor den klassiske stil har så mange trofaste fans. To rappere og en dj, og så behøver man egentlig ikke så meget mere – de klarede det i hvert fald fornemt, da de gæstede Vega i 2012, og denne gang har de endda et nyt album på vej, så spilleglæden er forhåbentlig i top denne eftermiddag på Arena.

Arena, kl. 14.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Country til sjælen: First Aid Kit

Den svenske søsterduo First Aid Kits poppede countryfolk er hjerteskærende smukt – det stod helt klart, da de udgav deres seneste album ‘Ruins’ tidligere i år. Sangene herfra vil helt klart kunne skabe en smuk, rolig start på dagens Orange-koncerter, hvor man kan få lidt sjælefred, mens man sidder i græsset. Det er et stort ansvar at skulle spille på festivalens største scene, men Söderberg-søstrene gjorde det formidabelt i Store Vega i marts, så de er helt klart i stand til at tage sig af den vilde opgave.

Orange Scene, kl. 16.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Intim techno: Smerz

Den norske duo Smerz er efterhånden ret populære her i Danmark (hvor de også bor), og de kunne sikkert godt have tiltrukket en fin mængde mennesker til Apollo. Men de har i stedet fået den lille Gloria-lade, som de med garanti vil få forvandlet til en sælsom, klubbet oplevelse med deres inderlige techno, som dypper tæerne i poppen. Det kan godt blive en af årets mere pakkede Gloria-koncerter, så kom i god tid.

Gloria, kl. 16.45


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

R’n’b the american way: 6lack

6lacks følsomme r’n’b er en umage blanding af trap og soul, lidt i nærheden af det for eksempel Bryson Tiller og PartyNextDoor har mestret. Han har en gribende livshistorie, der også har været med til at gøre hans lyd så meget mere blottet og autentisk end de fleste af konkurrenterne. Der skal nok være nogle tracks, der skaber fest, men det vil være en Apollo-fest med følelserne uden på tøjet.

Apollo, kl. 18.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Stjerneskuddet: Superorganism

Lige siden deres første single har der været massiv hype omkring den finurlige popgruppe Superorganism, hvis lydunivers er spækket med sjove lydeffekter, psykedeliske strøg, glitchy produktioner og en legesyg forkærlighed for at fjolle med musikken. De var lidt generte, da de var i Danmark sidst, men det lader til, at de er kommet sig over den attitude, så det skal nok blive skægt, når de indhyller den lille Gloria-lade i skæv computerpop.

Gloria, kl. 18.30


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ungdommen inkarneret: Khalid

Khalid har en stor stemme, og den bliver heldigvis brugt på noget vanvittigt iørefaldende pop-r’n’b. Med debutalbummet ‘American Teen’ sang han sig ind i ungdomshjerter verden over, og der er godt med ørehængere derpå – langt flere end de to største hits, ‘Location’ og ‘Young, Dumb & Broke’. Han har fået en velvalgt plads på Arena i perfekt spilletid til, at du bagefter kan skynde dig over til…

Arena, kl. 19.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Flødefesten: Bruno Mars

Man kan ikke gå galt i byen med Bruno Mars’ noget nær uendelige række af charmerende, bredt appellerende og ofte ganske cheesy popsange. Uanset om han får lightere i vejret til ‘When I Was Your Man’, eller om han starter 70’er-diskoteket med ‘Treasure’, så skal det nok blive underholdende. Der vil være dansere, fællessang og måske en smule konfetti, når årets største popfest går i gang på Orange Scene.

Orange Scene, kl. 22.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Anderledes elektroniske toner: El Leopardo

El Leopardo med Dani Boom i front er et af Sydamerikas mest spændende nye elektroniske navne. I studiet blander de traditionelle colombianske rytmer med spacy techno-teksturer og uforudsigelige breakbeats. Når de spiller live går de fra at være et elektronisk soloprojekt til at blive et bjergtagende liveband med nogle af Colombias bedste instrumentalister – men der er stadig plads til rigeligt med elektroniske overraskelser fra Dani Boom og et flot AV-show fra videoinstruktør Mateo Rivano.

Apollo, kl. 22.30


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den sikre fest: Stormzy

Der er selvfølgelig stadig et par solide navne efter Stormzy, men den engelske grime-gurus midnatsfest er nok den ideelle måde at slutte dagen på. Han skabte en massiv moshpit-fest, da han spillede på festivalen sidst, og dengang regnede det endda ned over publikum. Denne gang befinder publikum sig under en stor teltdug, så vi kan nok forvente en endnu større fest – måske lidt a la da han sidste år fik hele Store Vega til at gå fuldkommen amok.

Arena, kl. 23.45

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af