Tame Impalas mastermind har fingeren på pulsen – og er den helt ideelle headliner til NorthSide

NorthSide har booket Tame Impala, og det har de gjort med perfekt timing. Bandets frontfigur Kevin Parker har om nogen styr på, hvordan musik rør og bevæger sig i dag, og der er næppe nogen, der fortjener en headliner-plads på NorthSide i samme grad som ham.
Tame Impalas mastermind har fingeren på pulsen – og er den helt ideelle headliner til NorthSide
Kevin Parker.

Toppen af NorthSides plakat sidste år var ikke just præget af kunstnere, der ligefrem skreg ‘2018’. A Perfect Circle og Queens of the Stone Age er naturligvis gudsbenådede musikere, Björk og Beck er vidunderligt innovative weirdos, og Nik & Jay og N.E.R.D. er altid garant for en god fest – men det er svært at påstå, at nogen af dem indkapslede tidsånden der i sommeren 2018. Og det har nok aldrig rigtig været festivalens mission, hvis man skimmer over headlinere gennem tiden, der oftere har været etablerede koryfæer end aktuelt stilskabende fænomener.

Der er selvfølgelig flere undtagelser – eksempelvis Tyler, The Creator, der af uforståelige årsager ikke fik en plads i toppen af NorthSide-plakaten sidste år. Hans gamle Odd Future-kollega Frank Ocean, der gæstede festivalen i 2017, skal også nævnes. ASAP Rocky i 2014. Arctic Monkeys i 2013.

Nu har NorthSide dog alle dage haft lidt en profil, der har gjort, at de til trods for altid at have adskillige genrer repræsenteret, tit er blevet stemplet som en indiefestival. Og i det herrens år 2019 er det godt nok svært at finde et navn, der både rammer tidsånden, passer til profilen, og er stort nok til at være hovednavn.

Heldigvis har de fundet sådan et navn i form af Tame Impala.

Kevin Parker har en finger med i spillet overalt

Når Tame Impala spiller live, er de en kvintet, men i studiet består bandet udelukkende af Kevin Parker. Parker er en mand, der om nogen har fingeren på pulsen i musikkens verden. De to første Tame Impala-album blev trods mange roser beskyldt af nogle for at være skamløs fetichering af 60’ernes psykedeliske rock, så hvis du ikke har fulgt med siden dengang, kan du måske undre dig over, at jeg mener, Kevin Parker er indbegrebet af, hvad der rører sig i musikkens verden lige nu.

I 2015 beviste Kevin Parker dog med det tredje Tame Impala-album, ‘Currents’, at han sagtens kunne være moderne uden at ofre noget af den psykedeliske aura og inderlige melankoli, der i første omgang gjorde hans musik populær. Musikken havde knap så meget distortion som før, men følelserne var stadig lige så rå, og det nye lydbillede gav ham mulighed for at få sin stærke sangskrivning i forgrunden. Der kom mere inspiration fra både synthpop, elektronisk musik og moderne r’n’b, og det skabte et lydbillede, der føltes mere aktuelt – og det er næppe noget tilfælde, at vi i årene efter udgivelsen af ‘Currents’ har set flere og flere i den alternative rocksfære omfavne synthesizeren.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I årene omkring udgivelsen af ‘Currents’ begyndte Parker også at beskæftige sig med en masse anden musik end blot Tame Impala. Det første ‘huh?’-øjeblik var nok, da Parker i starten af 2015 var gæstekunstner og sangskriver på tre sange fra Mark Ronsons funkalbum ‘Uptown Special’ – ja, albummet med ‘Uptown Funk’! Pludselig kunne han også fungere i funkens verden, og så sammen med en af verdens største stjerneproducere.

Kevin Parkers eventyr i poppens verden fortsatte – Rihanna inkluderede et Tame Impala-cover på hitalbummet ‘Anti’, han var med til at både skrive, producere og spille på Lady Gaga-singlen ‘Perfect Illusion’, og han var atter dybt involveret i ‘Tomorrow’ fra popkometen Kali Uchis’ stærke debutalbum.

Mere imponerende har han vist, at hans lyd fungerer i hiphoppens verden. Det lød vanvittigt godt, da ASAP Rocky og Danger Mouse samplede hans stemme på omkvædet til ‘Sundress’, han var en af sangskriverne på Kanye West-fanfavoritten ‘Violent Crimes’, og han gæstede sidste år også Travis Scotts ‘Skeletons’ med både produktion og vokal. Han har endda været i studiet med selveste Kendrick Lamar, omend intet derfra er blevet udgivet. Dertil er han for tiden virkelig i gang med at skubbe undergrundsrapperen Theophilus London fremad med singlerne ‘Only You’ og ‘Whiplash’.

Hvad bliver det næste?

Tame Impala har meldt ud, at de vil udgive et nyt album i løbet af 2019. Kevin Parker har tidligere sagt, at han ikke er begejstret for at give sine sange premiere til koncerter, hvilket jo så fører til to muligheder – enten, at vi ikke får særlig meget ny musik at høre på NorthSide, eller at et nyt album udkommer inden da.

I skrivende stund er Tame Impalas 2019-turné sat til at starte med Coachella den 13. april, hvor de også har fået en headlinerplads side om side med Childish Gambino og Ariana Grande. At mænge sig med så store stjerner kræver næsten et nyt album inden da. Om ikke andet, har Parker da også sagt, at han bliver fælt skuffet, hvis han ikke har et album ude til sommer.

Intet er udmeldt officielt – vi har ingen singler, ingen albumtitel, intet artwork, ingen trackliste og ingen udgivelsesdato. Men det betyder ikke, at det er umuligt at komme med nogle kvalificerede gæt.

Det er efterhånden blevet mode blandt de store stjerner at udgive album (næsten) uden varsel. Selv uden for mainstreamen er store navne som James Blake og Conor Oberst begyndt at benytte den metode. Så når vi stadig ikke ved noget om en ny Tame Impala-udgivelse, kunne det tyde på, at Kevin Parker har tænkt sig at benytte sig af samme fremgangsmåde. Lidt mystik gør nu heller ikke noget.

Ligesom James Blake har skruet op for antallet af gæster på sit nyeste album, virker det sandsynligt, at Tame Impala går samme vej, når nu Parker har fokuseret så meget på samarbejder siden udgivelsen af ‘Currents’. Især Theophilus London virker som en oplagt gæst. I det hele taget virker det oplagt, at der kommer en stærkere hiphopindflydelse, for sidste år stod det pludselig klart, at Parkers lyd fungerer upåklageligt i en hiphopkontekst.

Uanset hvad kan NorthSides publikum roligt forvente en fantastisk koncert. De brillerede på Roskilde Festival i 2016, og bandets generelle lyd er som skræddersyet til NorthSide. De omfavner nærmest hele det genrespektrum, NorthSide-plakaten plejer at omfavne – pop, rock, r’n’b, hiphop, elektronisk. Uanset hvad man skulle være til, man kan ikke komme uden om Kevin Parker, der konstant har skubbet både Tame Impala og sin egen lyd fremad – både i studiet og på scenen. Forhåbentligt fortsætter de gode takter på både årets nye album og med headliner-showet på NorthSide.

Læs også: NorthSide afslører stærk bandpakke med Migos og Tame Impala – otte nye navne på plakaten

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af