Anklageren anbefaler nu officielt, et 6ix9ine skal have en mildere straf grundet vidneudsagn

Anklageren anbefaler nu officielt, et 6ix9ine skal have en mildere straf grundet vidneudsagn
6ix9ine.

Den 18. december får Daniel Hernandez – også kendt som 6ix9ine eller Tekashi – sin dom i retten i New York, efter at han har erklæret sig skyldig i blandt andet gangstervirksomhed og våbenbesiddelse. Ifølge de oprindelige sigtelser stod han til 47 år i fængsel, men fordi han har samarbejdet med myndighederne og vidnet mod sin tidligere bande i retten, får han næppe den fulde straf.

I hvert fald ikke hvis det står til anklager i sagen, Geoffrey S. Berman. Han har nu sendt et officielt brev til dommeren, der skal dømme Tekashi, hvor han anbefaler en mildere dom. Det skriver Pitchfork, som har læst brevet.

»Hernandez gav staten afgørende indsigt i strukturen af organisationen Nine Trey, udpegede bandens vigtigste spillere og beskrev voldelige handlinger, som han personligt bevidnede eller hørte om fra andre Nine Trey-medlemmer«, skriver Berman blandt andet ifølge Pitchfork.

Derudover fortæller anklageren også, at 6ix9ine hjalp myndighederne med at få hurtige domme til de anklagede bandemedlemmer, og han påpeger, at rapperens personlige sikkerhed er i fare efter vidnesbyrdet.

Udmeldingen fra anklageren kommer ikke helt uventet. Der har længe svirret rygter omkring en mulig nedsættelse – eller annullering – af 6ix9ines straf efter hans omfattende vidnesbyrd, der markerede første gang, en stjernerapper vidnede på myndighedernes vegne i retten. Det forlyder desuden, at 6ix9ine har en pladekontrakt til en værdi af ti millioner dollar, der venter på ham, når han kommer ud – hvilket potentielt allerede kan ske den 18. december.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af