Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Aarhus-banger, Roskilde-pop, Carmon har ‘Need For Speed’

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Haim ‘The Steps’

Den Roskilde-aktuelle søstertrio har netop annonceret deres tredje album, ‘Women in Music Part III’, der udkommer 24. april. I den forbindelse har de delt den Fleetwood Mac-kanaliserende poprocksang ‘The Steps’, der ligesom de mange af gruppens andre singler har fået en medfølgende musikvideo instrueret af Paul Thomas Anderson.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. $hybxi ‘Snake’

Der er næppe nogen i Danmark, der i samme grad som Muf10-signede $hybxi mestrer at føre følsomhed ind i traprappens verden. På sin nye single ‘Snake’ rapper han på melodisk vis om at få sit hjerte knust, mens han dog trodsigt gør det klart, at han nok skal klare sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Rina Sawayama ‘XS’

Rina Sawayama går i kødet på forbrugerisme på denne single fra hendes kommende debutalbum ‘Sawayama’, der udkommer 17. april. Ganske passende læner sangen sig derfor op ad start-00’ernes hyperkommercielle poplyd fra kunstnere som Britney Spears og Christina Aguilera – men tilsat både hardrockguitar og pauker, hvilket giver sangen en unik identitet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. BishBusch ‘Tatovør’

BishBuschs selvbetitlede debutalbum er lige udkommet, og dette højdepunkt er noget af en rejse. Sangen følger en fortæller, der proppet med angst besøger sin tatovør, som han trygler om at forsikre, at det ikke vil gøre ondt. Han bliver ikke besvaret, men i stedet begynder et smertefuldt instrumentalt stykke, hvor et støjende lydbillede smukt illustrerer alle de forfærdelige tanker, der går igennem hovedet under tatoveringsprocessen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. RMR ‘Rascal’

RMR har fået et viralt gennembrud med denne omskrivning af countryhittet ‘Bless the Broken Road’ – bedst kendt i udgaven af Rascal Flatts, som han også har samplet klaveret fra. Han har omskrevet teksten til nu at handle om livet i ghettoen, og resultatet er på én gang så rørende og så spøjst, at sangen spås til at blive dette års ‘Old Town Road’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Carmon ‘Need For Speed’

Carmon udgav sidste år sit debutalbum ‘Tålmodighed’, men han er allerede klar med sin anden single siden da. Den intense ‘Need For Speed’ er en hårdkogt sang om at være på flugt fra politiet, hvor et grimet beat skaber en intens biljagt-stemning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Lil Uzi Vert ‘That Way’

RMR er ikke den eneste rapper, der genfortolker et hit fra omkring årtusindskiftet! På denne ømme trapsang sampler Lil Uzi Vert ‘I Want It That Way’ af Backstreet Boys, og han får elegant overført hooket til en trap-kontekst. Sangen står til at lande på Uzis længe ventede album ‘Eternal Atake’, der (hvis vi skal tro manden selv) endelig lader til at være på vej.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Cupcakke ‘Lawd Jesus’

Over et punchy klaverbeat, der minder lidt om Cardi B’s ‘Money’, fyrer Cupcakke den ene skarpe punchline af efter den anden. Dertil har sangen det skønneste hook – det er simpelthen ikke til at stå for, når Cupcakke i bedste gospelstil synger »Lawd, Jesus«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Don x Lee x Barber feat. Ham Fra Syd ‘Lacag’

Her har vi endnu et beat, der bygger på et simpelt, men slagkraftigt klaver. Den aarhusianske raptrio Don x Lee x Barber har her allieret sig med ligeledes aarhusianske Ham fra Syd om en vaskeægte banger dedikeret til at lave lacag – altså penge. Sangen er især mærkbar for sine mange mindeværdige ad-libs – stort set hver eneste linje får lige en fed lydeffekt med på vejen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Bad Bunny ‘La Difícil’

Selv hvis man er kæmpestor reggaeton-stjerne, kan man godt have problemer i sine forhold. Den dansevenlige ‘La Difícil’ fra Bad Bunnys nye album, ‘YHLQMDLG’, handler om en kvinde, der spiller kostbar og undgår Bad Bunny i offentligheden, men som alligevel ser ham privat.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af