Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Suspekt-remix, James Blake og Søn med hudsult

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.

1. Joyce ‘Formskifter’

Med åbningslinjen »Jeg går rundt med masker, én til fritid og én til job« skulle man tro, at ‘Formskifter’ var et Covid-19-anthem, men Joyce skrev sangen for over et år siden. Den starter som en blid omgang janglepop a la The Go-Betweens, men får med tiden også træk af singleforgængeren ‘Dvævlen’s voldsomme post-hardcore. Singlen agerer titelnummer på danskernes debutalbum, der udkommer senere på året.

2. Artigeardit ‘Stensikker’

Det kølige Apri-producerede beat på ‘Stensikker’ giver Artigeardit perfekt mulighed for at udfolde sig på mange forskellige måder. Der er både de impulsive rapflows, de mere rablende aggressioner og naturligvis den melodiske, frustrerede levering, som Ardit er danmarksmester i.

3. Fiona Apple ‘On I Go’

Vi fremhævede også et ‘Fetch the Bolt Cutters’-track sidste uge, men vi tager lige én til, for Fiona Apples nye album er intet mindre end et mesterværk. Afslutningsnummeret ‘On I Go’ afslutter albummet med et intenst refræn på repeat, der kun rammer hårdere og hårdere, som instrumentationen falder fra hinanden i løbet af nummeret.

4. Tobias Rahim feat. Suspekt ‘Dø i Norden (Tobias Rahim Remix)’

For lidt tid siden opfordrede Orgi-E fra Suspekt til, at man brugte isolationstiden til at rappe over instrumentaludgaven af ‘Sindssyge ting’. Tobias Rahim har nu allieret sig med Suspekt for at gøre netop det på et officielt ‘Dø i Norden’-remix, hvor de rapper om deres oplevelser med corona og karantæne.

5. Ela Minus ‘They Told Us It Was Hard, But They Were Wrong’

Over et minimalistisk techhouse-beat synger colombianske Ela Minus, så der næsten opstår en gotisk aura omkring de æteriske vokaler. Talentet har netop skrevet kontrakt med Domino Records, og hvis resten af hendes materiale er af samme kaliber, har vi vist en storslået karriere i vente.

6. Kelly Lee Owens ‘Night’

Vi har længe ventet på en efterfølger til Kelly Lee Owens’ stærke debut fra 2017. 28. august får vi endelig albummet ‘Inner Song’, og singlen ‘Night’ tyder på mere stærk, melodisk elektronisk musik, der eminent blander ambient, techno og house til en følsom, underspillet cocktail.

7. Søn ‘Maveskind’

På Søns nye single besynger de hudsult og mangel på intimitet i en karantænetid. Det er en af Søns mest sårbare og æteriske sange – og de vover sig endda ud i at benytte en heftig omgang autotune, ikke ulig noget man ville kunne høre fra BishBuschs barokke folkunivers.

8. Playboi Carti ‘@ Meh’

Et glitchet, næsten Jpegmafia-agtigt beat tilsat Playboi Cartis idiosynkratiske flow, hvor ad-libs er mindst lige så vigtige som selve linjerne. Et oplagt, men alligevel spændende match.

9. James Blake ‘You’re Too Precious’

Med udgivelsen af det følsomme mesterværk ‘Assume Form’ markerede James Blake sidste år, at han ikke blot mestrer tristesse, men også romantik. Den atmosfæriske ‘You’re Too Precious’ lyder også som at svæve på en lyserød sky. Den emmer af lige præcis det nærvær, der har gjort hans nylige instagram-koncerter så vellykkede.

10. Woodkid ‘Goliath’

Woodkid har ikke udgivet et egentligt album siden 2013-debuten ‘The Golden Age’, men dette majestætiske stykke artpop får os til at håbe, at en efterfølger er rundt om hjørnet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af