Derfor giver Artigeardit og Medinas nye samarbejde mere mening, end man skulle tro

På overfladen er det noget af en overraskelse, at Artigeardit og Medina har lavet en sang sammen. Men ‘I nat’ giver god mening for begge parter – og det er langt fra første gang, Medina slår sig sammen med et ungt raptalent.
Derfor giver Artigeardit og Medinas nye samarbejde mere mening, end man skulle tro
Artigeardit og Medina.

Samarbejdet mellem det unge raptalent Artigeardit og popdronningen Medina på den nye single ‘I nat’ er en ret uventet størrelse.

Førstnævnte har indtil nu mestendels holdt sig til lyrisk ambitiøse fortællinger, der ikke just leflede til et poppublikum, mens sidstnævnte efterhånden snarere virker mere tilpas med letfordøjelige livealbum, coversange og tv-optrædener end på en sang med en undergrundsrapper.

Men faktisk er samarbejdet slet ikke så umage, som man måske skulle tro. For Medina (og hendes pladeselskab) har alle dage fulgt tæt med i, hvad der sker på den unge hiphopscene. Og for mange rappere har det været en slags blåstempling at lave en sang med Medina. Kald det Drake-strategien: Når du laver dét samarbejde, har du made it.

Benovelsen er da heller ikke til at overhøre i Artigeardits udtalelser om samarbejdet, der er udsendt via en pressemeddelelse. »Fra jeg var en lille knægt, har hun jo været en kæmpestor stjerne«, dåner rapperen. »Det var en syg følelse at være i studiet med hende og ret skelsættende for mig. Vi gik fra kælderstudie til at indspille med Medina, Danmarks Madonna«.

Fra kælderstudier til Medina-samarbejde: Det er nærmest en ny måde at formulere rapperdrømmen på. Fra ingenting til toppen af poppen.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

For Medina er den positive effekt af samarbejdet til gengæld heller ikke til at overse. For ligesom Drake holder sin karriere i live ved at samarbejde med unge artister, der repræsenterer tidens nye strømninger, aktualiserer det også Medina for en ny generation, når hun laver en sang med en artist som Artigeardit.

Det er – som nævnt tidligere – ikke en ny strategi for Medina. I 2011 var hun således en af de første til at opfange, at en række nye københavnske rappere var ved at revolutionere hiphopscenen, og hun rekrutterede prompte Kidd og Eloq (drømmeholdet bag blandt andet ’Ik lavet penge’) til et (i øvrigt fantastisk) remix af ’Synd for dig’.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dengang havde hun også rapperen Young med på et nummer og dukkede også noget uventet op på remixet af Specktors’ overraskelseshit ’Lågsus’. Senere, i 2014, omfavnede Medina så hele den nye, unge hiphopscene og udgav ’Arrogant’-ep’en med Gilli, Benny Jamz (dengang under navnet Højer Øye) og Kidd som gæster.

Siden har Medina måske ikke altid holdt forholdet til hiphopscenen ved lige – med få undtagelser som Benal-samarbejdet ’Hvis det virkelig er vigtigt’ fra 2017.

I stedet har popstjernen blandt andet udgivet engelsksprogede album, live-udgivelser samt sange, der måske ikke lige sigtede efter hiphopsfæren på samme måde som eksempelvis ’Arrogant’. Men i år virker det som om, hun igen orienterer sig mod rapperne.

For udover det nye Artigeardit-samarbejde har hun også medvirket på TopGunn-tracket ’No Skrub$’ fra dennes ’SAS’-album. Så måske er der tale om en fornyet interesse mod hiphopgenren.

Vi skal i hvert fald tilbage til de gyldne dage i starten af 10’erne, hvor hun kastede sin kærlighed på Benny Jamz, Kidd og Gilli, for at finde seneste eksempel på en så klokkeklar Medina-blåstempling af en ny artist, som vi ser det nu med Artigeardit.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af