Billie Eilish fortæller om sine vilde gennembrudsår i stort interview: »Jeg var ikke godt tilpas mentalt«

Billie Eilish fortæller om sine vilde gennembrudsår i stort interview: »Jeg var ikke godt tilpas mentalt«
Billie Eilish til Vanity Fairs Oscar-fest. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Forud for udgivelsen af Apple TV+’s Billie Eilish-dokumentar næste måned gav popstjernen et stort interview med Vanity Fair.

Og hun kommer både omkring de vilde formative teenageår, hvor hun arbejdede på det Grammy-vindende album ‘When We All Fall Asleep Where Do We Go‘, samt fan-interaktioner og hendes forhold til sin krop.

Eilish, der var 16 år, mens hun optog størstedelen af det storhittende debutalbum, fortæller blandt andet, at hun ikke var godt tilpas psykisk, mens hende og hendes bror skabte pladen:

»I vores kreative liv og sind havde vi det bedre end nogensinde. Dele af det var fantastisk, og jeg elsker albummet. Men jeg var ikke godt tilpas mentalt«.

Senere i interviewet peger hun blandt andet på sit usunde forhold til sin krop, der blandt andet fik hende til at cutte, og som siden har fået hende til at gå i de karakteristiske baggy outfits.

»[…] Grunden til, at jeg skar i mig selv, var på grund af min krop. For at være ærlig, så begyndte jeg kun at gå i baggy tøj på grund af min krop«, siger Eilish.

Siden hun blev katapulteret mod den øverste stjernehimmel, har hun været genstand for massevis af paparazzi-fotografer. Hun blev blandt andet fotograferet i sommer i en tanktop, hvilket af uransagelige årsager fik folk på sociale medier til at kritisere Eilish.

Om oplevelsen fortæller Eilish: »Jeg er virkelig glad for, at jeg er det her sted i mit liv. For hvis det var sket for tre år siden, da jeg havde et forfærdeligt forhold til min krop, eller da jeg dansede intenst for fem år siden og ikke rigtig spiste… Jeg udsultede mig selv. Jeg kan huske, at jeg tog en pille, der hævdede at kunne få mig til at tabe mig, men den fik mig kun til at tisse i sengen. Jeg var tolv år gammel. Det er sindssygt. […] Jeg troede, at jeg ville være den eneste, der hadede min krop, men åbenbart hader internettet også min krop. Så det er fantastisk«, siger hun sarkastisk.

Billie Eilish er dog også elsket vidt og bredt af sin massive fanskare. Det har hun mærket på egen krop, da hun inden corona lavede meet and greets med sine følgere og oplevede, at fremmede forsøgte at kysse hende eller bære hende.

»Det er helt sikkert vigtigt at sætte grænser og også have folk omkring en, så de kan hjælpe en i den slags situation. Jeg vil aldrig skubbe nogen væk, der viser deres kærlighed til mig. Og selv hvis det er skør kærlighed, vil jeg aldrig nogensinde skubbe det for langt væk«.

Om sit nye album, der forhåbentligt udkommer i år, siger hun: »Det er præcis, som jeg vil have det. Der er ikke én sang, eller en del af en sang, som jeg ville ønske var anderledes«.

Dokumentarfilmen ‘The World’s a Little Blurry’, der er optaget mellem 2018 og 2020, får premiere på Apple TV+ den 26. februar – og ifølge Eilish selv bliver det en ærlig skildring af en hård periode i hendes liv:

»Jeg gik igennem et helvede i dele af mit liv, og jeg havde ingen anelse om, at nogen opdagede det. At de rent faktisk har optagelser af det, hvor man kan se mine følelser…«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af