Benjamin Hav afslører nyt album via sin hidtil vildeste røverhistorie

Benjamin Hav afslører nyt album via sin hidtil vildeste røverhistorie
Benjamin Hav. (Foto: PR)

Helt tilbage i tiden med Benal var Benjamin Hav kendt for at fortælle røverhistorier omkring musikkens tilblivelse. Den ene pressetekst var mere skør end den anden med vilde historier fra de syv have. Men med annonceringen af sit tredje soloalbum, ‘Tesla’, har rapperen måske overgået sig selv.

Hvis vi lige tager fakta først, så har Hav netop løftet sløret for albummet via Instagram. Albummet er ude allerede på fredag den 5. marts, og gæstelisten bugner med navne som Klamfyr, Artigeardit, Tina Dickow, Emil Kruse, Peter A.G. og mange flere.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Og ja, så kommer vi altså til ‘baghistorien’ for albummet, som er blevet serveret via en omfattende pressetekst. Ifølge den er Benjamin Havs nye album nemlig blevet til via et slags samarbejde med selveste Elon Musk, der jo står bag både Tesla og Space X og er en af verdens rigeste og mest magtfulde mænd.

»Jeg var udvalgt sammen med 29 andre kunstnere til at lave den musik, som fremover skal spilles på koncernens fabrikker, kantiner, i alle de åbne kontorlandskaber og gennem små udvendige højttalere, når raketterne bevæger sig ud gennem verdensrummet. Den slags steder«, fortæller Hav i pressemeddelelsen om dengang i foråret 2020, hvor han blev inviteret til Tesla-hovedkvarteret i Palo Alto, Californien.

Ifølge historien kom hele denne her tjans i stand via Grimes, som Musk jo danner par med:

»Jeg laver jo dansksproget musik, så det var lidt mysti-fystisk. Men så viste det sig, at nogle fælles bekendte havde nævnt mig for Grimes, som jo danner par med Elon. Og hun var så gået videre til ham med et par af mine første sange i eget navn. Derfra var der vist ikke noget at rafle om, for organisationen har helt specifikt ledt efter typer som mig. Altså folk, som reflekterer Elons smågeniale, dybt uforudsigelige og til tider også kropumulige sindelag. ‘The odd ones’, som han selv udtrykker det«, fortæller Hav.

Ifølge historien (som vi altså ikke har fået bekræftet…) ved Hav endnu ikke, om nogle af hans numre kommer til at blive brugt i Tesla-hovedkvarteret. Men sideløbende med processen har han altså lavet sangene til sit trejde soloalbum, der følger efter ‘Dit syge dyr’ og ‘Spice Up Your Life’, der begge udkom i starten af 2020.

»Albummet skulle jo egentlig have heddet ‘Løftet’, fordi jeg prøver at skabe en slags bindende kontrakt mellem mig og mine lyttere. De skal vide, hvor meget jeg vil dem. Men så dæmrede det for mig: Jeg indså, hvor meget turene til HQ har påvirket mit stadig mere æteriske udtryk – og hvordan jeg har fået vinger og nogle større armbevægelser af de her to ophold. Det klæder mig virkelig. Og endelig var det Elon selv, der gav mig ideen tilbage i september: ‘Du kan jo også bare kalde det for Tesla’, sagde han. Det kunne jeg sagtens se fornuften i. Især fordi jeg har fået stillet en Model X til fri afbenyttelse resten af 2021«, afslutter Benjamin Hav historien om tilblivelsen af ‘Tesla’.

Og én ting er sikkert: Det er med store armbevægelser, at han gør klar til på fredag:

»Jeg opererer i et spændfelt, der rækker fra renfærdig sindighed til brassband-konfetti. Man kan næsten sige, at jeg rummer både Adele og Kanye, og nu bliver jeg selv helt pinlig, for det er selvfølgelig ekstremt klamt at referere til de største derude. De er bare også de mest oplagte at trække frem, når jeg skal prøve at beskrive ‘Tesla’«, udtaler Benjamin Hav i presseteksten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af