Kanye West og Futures nye alliance ligner en krigserklæring mod Kim Kardashian

Hvad gør man, når man skal lave et album midt under en offentlig skilsmisse? Man ringer til kongen af breakup-rap.
Kanye West og Futures nye alliance ligner en krigserklæring mod Kim Kardashian
Kanye West. (Foto: Scott Dudelson/FilmMagic)

KOMMENTAR. Future er en fantastisk rapper, der lige nu er med på verdens måske største rapsang i form af Gunnas ’Pushing P’, som han dominerer fuldstændig. Han er en af trapmusikkens mest innovative artister og har stået bag stilskabende hovedværker som ’DS2’.

Der er altså masser af gode grunde til at ville samarbejde med Atlanta-artisten. Men når Kanye West nu har meldt ud, at Future skal være executive producer på albummet ’Donda 2’, der er sat til at udkomme den 22. februar, handler det nok ikke kun om hans evner som rapper eller smagsdommer.

Future er nemlig ikke bare en af de seneste års mest indflydelsesrige rappere. Han er også en slags totemfigur for vrede, vragede mænd verden over.

Den 38-årige rapper er blevet kaldt for kongen af toxic masculinity. Andre han udråbt ham til at være den ultimative giftige ekskæreste.

Det ry har Future omfavnet til fulde, hvilket har gjort ham til lidt af en antihelt på hiphopscenen – og til et populært meme. Han er blevet hiphoppens store, stygge skurkeskikkelse. Én fuckboy to rule them all.

Det faktum, at Kanye slår sig sammen med netop Future, ligner derfor en reaktion på den igangværende (og i stigende grad beskidte) offentlige skilsmisse med Kim Kardashian. Når Kanye allierer sig med den her kontroversielle skikkelse, er det, som om han siger: Okay, Kim. Nu er der krig. Nu skal jeg eddersatme på stripklub med Future.

Men bag enhver indifferent facade er der sårede følelser og/eller et skrøbeligt ego. Så lad os starte med at se på, hvordan Future blev den her avatar for sårede maskuline sjæle. Lad os tage ti år tilbage i tiden.

Forelsket astronaut

I 2012 var Atlanta-rapperen Future kendt for at være sådan cirka det modsatte af det, han siden er blevet til. Lige så kold og kynisk han er nu, lige så følsom og forelsket var han dengang. Hans historie er faktisk lidt af en tragisk fortælling om en dyster forvandling.

På det tidlige kultværk ’Pluto’ fra 2012 kan man således finde to af den nyere hiphophistories stærkeste kærlighedssange i form af de nærmest naivt lyksalige ’Neva End’ og ’Turn On the Lights’.

På de euforiske, autotunede kærlighedserklæringer kaldte Future sig selv for astronaut og lavede sange om at finde kærlighed ude i rummet. Det var berusende popsange med stjerner i øjnene.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den her forelskede astronaut-persona gjorde Future til en af verdens mest omtalte rappere i begyndelsen af forrige årti. Han samarbejdede med Miley Cyrus og Rihanna. Og han blev forlovet med r’n’b-sangeren Ciara, som han fik et barn med.

Det forhold førte i begyndelsen til endnu flere kærlighedssange på albummet ’Honest’ fra 2014. Men forlovelsen krakelerede få måneder efter udgivelsen af ’Honest’. Der var vedholdende rygter om utroskab fra Futures side.

Derefter begyndte det hele at gå ned ad bakke. Rapperen, som før var en kærlighedens astronaut, der svævede på en lyserød sky i rummet, crashede ned på jorden. Hårdt.

Kongen af toxic masculinity

I årene efter bruddet med Ciara blev Futures musik mørk og bitter. Teksterne begyndte at kredse om stoffer og tilfældig sex. Produktionerne blev dystre og forvrængede.

Astronautdragten blev gemt væk. I stedet blev Future en dæmonisk natteravn, der holdt hof på Atlantas mest berygtede stripklubber.

Det kom der til gengæld utroligt fascinerende musik ud af. ’DS2’ fra 2015 er et narkotiseret mareridt, der lyder fantastisk. Selv Drake besøgte Futures mørke univers på fællesudgivelsen ’What A Time To Be Alive’.

Men Futures nye, dystre persona voksede også ind i virkeligheden.

Future formåede for eksempel at håne rivalen Tyga ved at skyde en exceptionelt sexet video til ‘Rich Sex’ med dennes eks Blac Chyna. Som han så udgav på Tygas fødselsdag.

Senere skabte Future overskrifter ved at tage basketlegenden Scottie Pippens kone Larsa med på turné. Hendes 19-årige ægteskab blev ødelagt. Musikeren reagerede ved at rappe »I just slam dunked your bitch, Hall of Fame« på ‘Rent Money’, en basketreference mange tolkede som et diss til stakkels Scottie Pippen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det vigtigste træk ved den her nye, skurkede Future er en modvilje mod nogensinde at vise følelser igen. Siden Ciara drejer hans forhold til kvinder sig altid om sex, aldrig om kærlighed.

Det gik eksempelvis viralt, da en kvinde delte en korrespondance med Future, hvor han afviste at mødes, hvis ikke hun på forhånd sagde, at hun ville have sex med ham. Future overvejede efterfølgende at bruge et citat fra sin egen besked – »thanks luv, I’m good« – som albumtitel.

Den adfærd viser helt tydeligt, at rapperen har omfavnet skurkerollen til fulde. Og det har i sin tur gjort ham til et meme.

Der er for eksempel en Instagram-profil, der er dedikeret til, at en kynisk Future-karakter deler ud af sin ’visdom’, og YouTube-videoer kortlægger hans mest giftige øjeblikke. Han er blevet en slags kultfigur i visse kredse.

Andre steder bliver han – kun halvt for sjov – kaldt kongen af toxic masculinity. For eksempel hos musikmediet DJBooth, der har rangeret hans album efter toksisk maskulinitet (surprise: ’DS2’ vandt).

For visse er han det ultimative eksempel på en toksisk fuckboy. For andre er den følelsesforladte artist et slags idol. Og nu inkluderer sidstnævnte gruppe Kanye West.

Krigserklæring

Kanye står til en vis grad i samme situation som Future gjorde efter bruddet med Ciara. Han har også børn med Kim Kardashian og har hyldet hende på sine seneste album.

På ’Wolves’ fra ’The Life of Pablo’ sammenlignede han sig selv og Kim Kardashian med Josef og Maria. Senere kom sange som ’Wouldn’t Leave’ fra albummet ‘Ye’, hvor han hyldede hustruen for at blive hos ham i svære tider. Og selv på ’Donda’ fra sidste år, der udkom imens skilsmissen var i gang, var der kærlighedssange som ’Lord I Need You’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men nu har både Kanye og Kim nye kærester, og i modsætning til før er konflikter begyndt at boble frem. Kanye har brokket sig over ikke at være blevet inviteret til et af sine børns fødselsdag, og han har truet Kims nye kæreste, Pete Davidson, med tæsk på en sang.

Nu har Kanye så allieret sig med Future, og signalværdien er ikke til at tage fejl af: Han er gået sammen med rapperen, der er synonym med beskidte breakups. Derfor er denne alliance en krigserklæring. Det kommer til at blive værre, før det bliver bedre.

Til gengæld kan ’Donda 2’ i princippet ende som en åndelig efterfølger til ’DS2’. Kanye har trods alt valgt at gå sammen med en kunstner, der har skabt sine største værker ud af sine mest bitre følelser.

Det kan altså være, at Future-alliancen er dårligt nyt for ægteskabet, men godt nyt for musikken.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af