Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Andreas Odbjerg mestrer den ulykkelige kærlighedssang

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Andreas Odbjerg mestrer den ulykkelige kærlighedssang
Andreas Odbjerg. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Andreas Odbjerg ‘Blev du fanget af noget?’

2021 blev året, hvor Andreas Odbjerg takket være (blandt andet) ‘Stor mand’ og ‘I morgen er det også en dag’ gik fra ‘blot’ at være en fremragende sangskriver til at blive en folkekær kunstner i egen ret – og her i 2022 fortsætter han stimen af stærke sange med ‘Blev du fanget af noget?’, der peger frem mod et debutalbum, der lander til marts.

Der er tale om en vidunderlig sjæler, hvor Odbjerg besynger den ulykkelige kærlighed. Har daten fået stjålet sin cykel? Er det derfor, personen ikke dukker op? Og hvad er man egentlig værd, når man pludselig bliver brændt af? Endnu engang får han formidlet nogle meget relaterbare tanker på en virkelig fin måde.

Kompositorisk klinger sangen af klassisk 60’er-soul, men sonisk er den forankret i et næsten helt tidløst lydbillede. Når guitaren først begynder at krænge sin sjæl ud, føles ‘Blev du fanget af noget?’ i hvert fald som en sang, der altid har eksisteret og været der, når man har haft brug for en skulder at græde ved. Og mon ikke den kommer til at soundtracke mangt et knust hjerte i fremtiden?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Laura Ziani ‘Generation’

Sidste år faldt vi pladask for danske Laura Zianis debutsingle ‘Money’ (ikke engang den eneste stærke sang ved navn ‘Money den uge), og hendes ambitiøse artpop er fortsat af imponerende skala på andensinglen ‘Generation’. Sangen er inspireret af, hvordan Ziani i sit ungdomsliv ofte har følt sig uden for sine jævnaldrende, og hun har derfor skrevet den med henblik på at italesætte en smerte, hun oplever på tværs af sin generation.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Pup ‘Robot Writes a Love Song’

De beskidte canadiske poppunkere i Pup har netop annonceret efterfølgeren til deres fremragende 2019-album ‘Morbid Stuff’. Albummet har fået titlen ‘The Unraveling of PupTheBand’, og i forbindelse med annonceringen har de delt denne fremragende lille boble af angst, der virkelig er til at tage og føle på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. FKA Twigs ‘Lightbeamers’

For en uge siden udgav FKA Twigs mixtapet ‘Caprisongs’, og hvis vi skal fremhæve ét nummer derfra, er det den sjælfulde ‘Lightbeamers’, der starter med følsom skønsang over trap-klingende instrumentation for derefter at bevæge sig over i noget spoken word og til sidst skeje totalt ud med legesyg vokalmanipulation og uforudsigelige fraseringer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Goss feat. Mercedess ‘Blue’

Da Goss i 2020 gav (fænomenale) koncerter for siddende publikummer, havde han den spirende r’n’b-kunstner Mercedess med som opvarmning – og Mercedess hoppede endda med på scenen til et enkelt nummer på setlisten, nemlig ‘Blue’. Nu er duetten ude, og den spacy countryklang er lige så vidunderlig i studieformat. Med nummeret har Goss desuden annonceret albumtoeren ‘I Feel Like Planet Earth’, der lander 25. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Hatchie ‘Quicksand’

Den australske dreampop-ekvilibrist Hatchie borede sig ind i vores hjerter med det jangly debutalbum ‘Keepsake’ fra 2019, og til sommer er der mere af den skuffe, når hun udgiver albummet ‘Giving the World Away’. På denne single fra albummet har hun allieret sig med producer Dan Nigro, der blandt andet har været med til at skabe den gåsehudsfremkaldende lyd på Olivia Rodrigo-hittet ‘Drivers License’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Carmon ‘100’

I 2020 imponerede Carmon med ep’en ‘CSKI’, så vi glæder os meget over, at hans næste udgivelse bliver ‘CSKI Vol. 2’. ‘100’ er den sidste single, og den giver os høje forventninger – for Carmon forstår virkelig at føre store følelser over det pumpende trapbeat, der er sangens fundament.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Girlpool ‘Lie Love Lullaby’

Girlpools indiepop har sjældent været så dramatisk, som den er på denne spydige soveværelsessingle, der peger frem mod duoens fjerde album. Det bærer titlen ‘Forgiveness’ og udkommer 29. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Jenny Hval ‘Year of Love’

Den musikalske poet Jenny Hval er også på vej med et nyt album. Hendes kommende skive hedder ‘Classic Objects’ (ude 11. marts), og førstesinglen ‘Year of Love’ er en af Jenny Hvals mere melodiøse skæringer. Og det giver da også mening – ‘Classic Objects’ skulle efter sigende blive Hvals mest poppede udgivelse til dato. Men hendes flair for stærke ordvalg og fængslende billedsprog er stadig absolut intakt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Big Thief ‘Simulation Swarm’

Indiefolkgruppen er nu på deres ottende (!) sang forud for dobbeltalbummet med den opsigtsvækkende titel ‘Dragon New Warm Mountain I Believe in You’. Albummet udkommer 11. februar, og ‘Simulation Swarm’ har en stilfærdig, men markant puls, der driver nummeret ufortrødent fremad, mens forsanger Adrianne Lenkers forsigtige vokal nærmest flyder over af følelser.

Følg Soundvenue Top Tracks-playlisten på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af