Ude nu: Her er ugens fem vigtigste album

Vi guider hver fredag til de vigtigste udgivelser i musikkens verden. Denne uge glæder vi os især over, at iB101 har taget sin krystalpop med hjem fra London, og at Big Thief igen er albumaktuelle efter kæmpesucceserne i 2019.
Ude nu: Her er ugens fem vigtigste album
iB101. (Foto: Alva Le Febvre)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Big Thief ‘Dragon New Warm Mountain I Believe in You’

Big Thief spyttede i 2019 hele to album ud – ‘Two Hands’ og ‘U.F.O.F.’ – som begge fik store rosende ord med på vejen. Det er derfor intet under, at Brooklyn-firkløverets femte album er noget af det, vi har glædet os allermest til i 2022. Og lad os bare sige, at det 20 numre lange opus ikke skuffer.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. iB101 ‘Enfant Terrible’

iB101 – tidligere kendt som Irrelevantbitch101 – havde en turbulent tid i 2018 i London med et pladeselskab, som fik ham til at ændre sit kunstnernavn og slette al tidligere udgivet musik. Nu har han fundet hjem til Danmark igen med sin krystalklare og dybt funky pop på pladeselskabet Escho, der også udgav albummet ‘Persona Non Grata’ i 2020.

Hør albummet på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Trentemøller ‘Memoria’

Det er mere end 15 år siden, Anders Trentemøller bragede ind på den internationale musikscene med klubklare remixes og debutalbummet ‘The Last Resort’. Der er sket meget siden dengang, og på Trentemøllers sjette album får den langvarige samarbejdspartner Lisbet Fritze en fremtræden rolle som vokalist. Det har vi allerede hørt på singlerne ‘No More Kissing In the Rain’, ‘All Too Soon’ og ‘In the Gloaming’.

Hør albummet på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Spoon ‘Lucifer on the Sofa’

Ligesom Trentemøller har indierock-veteranerne i Spoon også været i gang i mange år. Men kun to af de oprindelige medlemmer fra 1993 er stadig med på det tiende album: Heriblandt forsanger Britt Daniel, hvis vokal bestemt ikke er blevet mindre sjælfuld med årene. Der er i hvert fald masser af patina på stemmebåndet på singlen ‘Wild’.

Hør albummet på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Shamir ‘Heterosexuality’

Det er (gudskelov) ikke til at vide, hvad man får, når man sætter et album med Shamir på. Egenrådigt har han trukket sin storproducerede electropop på debuten ‘Rachet’ fra 2015 igennem mere skinbarlige lo-fi-udtryk med afstikkere til både countrymusikken og grungen. Den senere tid er han dog vendt gradvist mere tilbage til den storladne electropop, hvilket singleforløberen ‘Caught Up’ blandt andet vidner om.

Hør albummet på Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af