Hvem skal spille på Orange Scene i år? Vi guider til de sikre navne og gætter på de sidste pladser

Der er næppe længe til, at Roskilde Festival annoncerer årets spilleplan. Vi analyserer og gætter os frem til, hvordan tidsplanen mon kommer til at se ud for mægtige Orange Scene.
Hvem skal spille på Orange Scene i år? Vi guider til de sikre navne og gætter på de sidste pladser
Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Spilleplanen til årets Roskilde Festival er ikke landet endnu, men som altid er der meget, man kan spå sig frem til – især hvis man er interesseret i, hvem der mon skal indtage Orange Scene.

Dels fordi alle navne på hovedprogrammet allerede har fået tildelt spilledage, dels fordi visse af disse navne allerede er bekræftet til Orange Scene, og ikke mindst fordi man kan kigge tilbage på tidligere års spilleplaner for at aflure mønstre i, hvordan en dag på Orange Scene gerne skal se ud.

I år er der dog endnu en ledetråd, som gør det ekstra let at se ud i fremtiden.

Mange af de større navne på årets Roskilde-plakat var nemlig annonceret til 2020-udgaven af festivalen, der som bekendt blev aflyst. Men selv om 2020-udgaven aldrig blev til noget, delte Roskilde alligevel en kasseret tidsplan på Twitter – og gennem den kan vi få et tydeligt indtryk af, hvem Roskilde-bookerne anser som værende af Orange-kaliber (i hvert fald for to år siden).

Der er dog en enkelt ubekendt, vi arbejder med: Roskilde Festival har nemlig til gode at annoncere i omegnen af 40 navne. Disse vil formentlig blive annonceret sammen med den endelige tidsplan, og omtrent halvdelen af dem vil være til vækstlagsprogrammet, mens den anden halvdel vil blive føjet til hovedprogrammet – og der kunne altså sagtens være et Orange-navn eller to deriblandt.

Med alt det ude af vejen: Nu er det tid til at guide til, hvordan Orange Scene kommer til at se ud i år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Onsdag – 29. juni

Onsdag åbner koncertområdet sædvanligvis først kl. 17.00, og der er derfor kun plads til to eller tre Orange-koncerter. Den seneste håndfuld festivaler har det i højere grad været reglen end undtagelsen, at der har været to koncerter, og som lineuppet ser ud lige nu, lader det også til at være tilfældet i år. Og begge er allerede officielt annonceret som Orange-koncerter.

Først har vi Drew Sycamore, der er annonceret som årets Orange-åbner. Hun skal nok skabe dans, fællessang og god stemning ved en 18.00-tiden. Derefter har vi Post Malone, der serverer sadboy-hitparade, formentlig omkring 22.00.

Er der andre navne, der potentielt er af Orange-kaliber? Nej, ikke rigtig.

Sidst Robert Plant gæstede Roskilde, fik han Arena, og det er ikke fordi tilføjelsen af bluegrass-ekvilibristen Alison Krauss i år får det til at lugte mere af Orange – tværtimod. Cimafunk ville måske kunne gå an som en eftermiddagsfest, men han er simpelthen ikke stor nok til en aftenkoncert på Orange. Og trods deres popularitet er hverken Polo G eller Fontaines D.C. folkelige nok til mere end maksimalt Arena.

Så med mindre der kommer flere store onsdagsnavne lader det umiddelbart til, at Orange onsdag kun bliver betrådt af Drew Sycamore og Post Malone.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Torsdag – 30. juni

Typisk vil der være fire Orange-koncerter om torsdagen, men kun to navne er officielt annonceret til den store scene: Dua Lipa og The Blaze, hvor sidstnævnte er annonceret til et natteshow, nok omkring kl. 01.00. Dua Lipas popularitet taget i betragtning er hun nok mest oplagt til at skulle spille sent om aftenen, cirka kl. 22.00.

I et interview med Soundvenue har Roskildes musikchef, Anders Wahrén, dog afsløret, at Megan Thee Stallion anno 2022 også er et Orange-navn, hvilket blot efterlader en enkelt plads.

Countrypopstjernen Kacey Musgraves er annonceret til om torsdagen, hvilket hun også var for to år siden, og på den kasserede 2020-tidsplan var hun skemalagt til en Orange-koncert kl. 19.00. Vi satser derfor på, at hun får Orange igen.

Megan Thee Stallion virker dog mest oplagt til tiden omkring kl. 19.00, bare sådan i forhold til feststemningen i hendes musik. Og så må Musgraves rykke ind om eftermiddagen.

Vi satser på følgende: Kacey Musgraves kl. 16.00, Megan Thee Stallion kl. 19.00, Dua Lipa kl. 22.00 og The Blaze kl. 01.00.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fredag – 1. juli

Fredag har også tre navne annonceret til Orange Scene. På Roskilde Festivals website kan man læse, at Jada er annonceret til en nattefest (nok ved 01.00-tiden), og at Tyler, The Creator også skal betræde den ikoniske scene – lad os gætte på, at så eftertragtet et navn får den næstseneste tid, nemlig omkring kl. 22.00. Dertil står der på Thomas Helmigs Facebook, at han også spiller på Orange Scene – omkring kl. 19.00 lyder som et fornuftigt tidspunkt.

Så mangler der kun ét navn, og skimmer vi den kasserede 2020-tidsplan igen, erfarer vi, at det i 2020 var planen, at Fatoumata Diawara skulle betræde scenen med Angelique Kidjo og Mayra Andrade som gæster. Diawara er booket igen, og selv om Kidjo og Andrade er udskiftet med Yael Naim, virker det atter oplagt, at hendes gæsteshow er tiltænkt Orange. I 2020 var planen kl. 16.00, og det virker oplagt igen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lørdag – 2. juli

Lørdag har Roskilde Festival den seneste årrække begrænset sig til tre koncerter på Orange Scene. Og to af dem er i år ret sikre.

Dels har vi The Strokes, der er officielt annonceret som et Orange-show. De vil være oplagte til at lukke ballet cirka kl. 23.00 – hvilket også var planen i 2020. Og så er der Haim, der var planlagt til et kl. 17.00-show på Orange i 2020, også om lørdagen. Det virker meget sandsynligt, at de får Orange igen, omend det ikke er helt sikkert, hvorvidt de skal spille dagens første eller midterste show.

Der er dog svært at finde et oplagt navn til dagens sidste Orange-plads. Hverken St. Vincent, Kings of Convenience, Idles eller Rae Sremmurd er af Orange-format, og Tessa har afsløret, at hun står for at lukke Arena-scenen.

Vi vil ikke helt udelukke, at BCUC feat. Sjava får dagens første Orange-koncert på samme måde, som Fatoumata Diawara feat. Yael Naim nok gør det om fredagen. Men BCUC’s musik er langt mindre folkelig og samlende end Fatoumata Diawaras (et af BCUC’s mest populære tracks varer 20 minutter!).

Så vores bedste gæt må nok være, at det sidste Orange-navn til lørdag vil være at finde i den musikpakke, der venter os sammen med tidsplanen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af