Nu er det nu, eller hvad? Status på Kendrick Lamars kommende album giver både anledning til håb og frustration

Kendrick Lamar er begyndt at røre på sig efter flere års stilhed, og fans spekulerer i, om det kan betyde, at albummet er på trapperne. Vi har samlet de nyeste spekulationer, tegn og rygter.
Nu er det nu, eller hvad? Status på Kendrick Lamars kommende album giver både anledning til håb og frustration
Kendrick Lamar i 2019. (Foto: Prince Williams/Wireimage)

Det er et af verdens mest ventede album, og vi har ventet og ventet, i hvad der virker som en evighed.

Det er fem år siden, Kendrick Lamar udgav sit fjerde soloalbum ’DAMN’, og fans hungrer efter nyt fra rapperen, der for længst har cementeret sig som en af tidens største.

Der går rygter om, at albummet faktisk er færdigt. I september blev Kendrick spottet filme en musikvideo, og i måneden forinden udgav han et brev på det mystiske website oklama.com, hvor han annoncerede, at det kommende album bliver det sidste i samarbejde med Top Dawg Entertainment – »see you soon enough«, lød det som afslutning på brevet.

Det er snart otte måneder siden, og man kan efterhånden godt argumentere for, at Kendrick Lamars opfattelse af soon enough er af den langsigtede slags. Men i forskellige sammenhænge er rapperen dog begyndt at røre på sig igen.

Alt er endnu overladt til spekulationer, men meget tyder på, at Kendrick Lamar er gået i gang med at opbygge momentum.

Derfor har vi samlet alle de seneste tegn på, at rapperen kan være lige på trapperne med noget nyt.

Skal headline festivaler til sommer

Det er stadig en skuffelse for de danske hiphopbankende hjerter, at Lamar ikke skal spille på Roskilde Festival til sommer. Det bekræftede festivalens musikchef, Anders Wahrén, til Soundvenue tilbage i oktober, selv om rapperen ellers var at finde på plakaten til både Roskilde Festival 2020 og 2021 (som jo begge blev aflyst).

Men nok om det, for Kendrick Lamar er for nyligt bekræftet koncertaktuel til sommer, og det sender fanspekulationerne i vejret.

Rapperen er på nuværende tidspunkt sat til at headline tre store festivaler over sommeren: Gigantiske Glastonbury i England, Milano Summer Festival og hiphopfestivalen Rolling Loud i Miami.

Og hvorfor er det interessant? Det er det såmænd, fordi Kendrick Lamar i 2017 udgav ’DAMN’ i forlængelse af sin optræden på Coachella. Det er her, at særligt annonceringen til Glastonbury er værd at bide mærke i, for det er trods alt en af verdens største og mest prestigefyldte festivaler på niveau med Coachella.

Ville han være hovednavn her, hvis ikke festivalen var mere eller mindre sikker på, at koncerten ville ramme sammen med noget nyt materiale?

Festivalerne selv har da også tilføjet til de i forvejen svirrende rygter.

Da Lamar blev offentliggjort til Rolling Loud, skrev festivalen i et siden slettet tweet, at annonceringen betyder »præcis hvad I tror, det gør«. Og i forbindelse med annonceringen til Milano Summer Festival skrev festivalen i en ledsætning i deres artistbeskrivelse, at man kan forvente at høre musik fra det nye album. Den del af beskrivelsen er dog blevet fjernet igen fra festivalens website, men ikke før det blev fanget på et screenshot af en opmærksom fan.

Mystisk må man sige, og hvad i alverden betyder det?

Det kan selvfølgelig betyde, at de her festivaler ikke har haft ret til at tease for det, som alle går og venter på.

Men man kan også være pessimist og se det som et tegn på, at albummet ikke kommer til sommer i forbindelse med optrædenerne. Det er (desværre!) en mulighed, at Lamar bruger de her tre festivaler til at minde os om, hvorfor vi går og glæder os så meget. Måske han spiller en ny sang eller to som de store overraskelser, der rent faktisk retfærdiggør hans bookinger i forhold til decideret aktualitet.

Hvem ved? Der er dog andre tegn på, at albummet er på vej.

Der er registreret nye sange

I begyndelsen af september sidste år rapporterede flere amerikanske musikmedier, at Lamar havde registreret 32 nye sange til ASCAP, der står for American Society of Composers, Authors and Publishers. Sangene er registreret under ASCAP-paraplyen Hard Working Black Folks Publishing, som Kendrick Lamar før har publiceret under, hvilket blandt andet Dr. Dre, Travis Scott og Beyoncé desuden også har.

Et par af titlerne på potentielle nye Kendrick-numre lyder: ’Before the Hangman’s Noose’, ’Comfortable’, ’Of Paupers and Poets’ og ’End Of the Line’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Registreringen kom få dage efter billederne fra shootet af den mystiske musikvideo og det åbne brev på oklama.com, der annoncerede ny musik i den nære fremtid. En samlet pakke af indikationer, hvilket leder til det sidste punkt i denne opdatering om det kommende album.

Intet er tilfældigt

Kendrick Lamar plejer ikke at gøre noget, der ikke er tænkt nøje over, og det må i bund og grund være det største argument, vi har i hele denne omgang spekulationer.

Han er den type kunstner, der holder kortene meget tæt ind til kroppen, og som regel er han som forsvundet fra jordens overflade, så snart han træder af scenen. Siden ’DAMN’ fra 2017 er rapperen efter sigende både blevet gift og far til en lille pige. Ingen ved det med sikkerhed, og det siger alt om den måde, Lamar driver sit virke på.

Med andre ord: Vi ved ikke noget, medmindre Kendrick Lamar vil have os til det. Derfor lugter det langt væk af intentioner, at han er begyndt at røre på sig igen.

Udover festivalannonceringerne leverede Kendrick Lamar en magtdemonstration af en optræden ved dette års Super Bowl. Det er næppe gået din næse forbi, hvis du har læst helt hertil. Derudover er han begyndt at signe kunstnere til sit firma PgLang, der blandt andet fungerer som et pladeselskab

Der er slet og ret en aktivitet omkring Kendrick, som har været fraværende i mange år. Han dukker op. Han er synlig. Han vil gerne ses. Det plejer at betyde gode nyheder.

Krydsede fingre og see you soon enough.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af