Premiere: Fabräk går fuld Fred Durst på ny single – se videoen til ’To fingre’

Premiere: Fabräk går fuld Fred Durst på ny single – se videoen til ’To fingre’
Fabräk. (Foto: Mathias Haugaard)

Fabräks ret så fantastiske debutalbum, ’Rige børn leger bedst’, var ikke bare en forlængelse af punkrap-stilen fra singlerne ’Daarligt’ og ’Voldsom’. Men et album, der åbnede op for mange forskellige veje, Anton og Sixten kunne gå i fremtiden.

Der var den The Minds of 99-agtige stil fra ’Papirtiger’, Joy Division-pastichen ’24’ og numre der gik all in på at skramle og støje igennem som titelsangen.

Nu er duoens første single siden albummet så landet i form af ’To fingre’, og den lægger sig faktisk slet ikke i forlængelse af nogen stilretning fra ’Rige børn leger bedst’ – men kaster sig i stedet ud i buldrende og bragende rockrap i bedste 00’er-stil.

Fuck alle de elitære Joy Division- og The Cure-referencer. Det her er smaddermusik a la Limp Bizkit, Korn og hvad nu metalnavnene ellers hed.

»To fingre«, skråler de på skift, mens de kigger udfordrende ind i kameraet i den nye musikvideo.

Sangens højdepunkt er sidste vers, hvor Sixten »super sexet sensationelle Sixten« blandt andet ironisk fortæller, hvordan de har skabt hele deres persona for at »få en Politiken-artikel«.

Det hele er skramlet, flabet og møgungeagtigt på sådan en skater-agtig måde: Den her antihymne ville passe perfekt ind på et gammelt ’Tony Hawk’-soundtrack. (På trods af, at Fabräk har sagt, hvad de synes om dén subkultur.)

Duoen selv fremhæver i en pressemeddelelse Linkin Parks parløb med Jay-Z i 2004, der udmøntede sig i ‘Collision Course’, som inspiration for den nye single. Men mon ikke Fred Durst også ville kigge stolt ned fra himlen, hvis det ikke lige var fordi, han stadig lever.

»Everybody sucks«, brølede Limp Bizki-frontmanden i 1999 på ‘Break Stuff’; »To fingre til det«, skråler Fabräk. Det føles som om, der går en ret så tydelig tråd fra førstnævnte sang til sidstnævnte.

Er nu-metal-inspireret rockrap så en frugtbar vej frem for Fabräk?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Oh, yes.

For hvis der er to vokalister, der som skabt til at kaste sig ud i den altafvisende, lyksaligt destruktive rockrap fra nu metal-æraen, så er det Anton og Sixten.

Der er jo en grund til, at ’Jackass’-filmene er så succesfulde: Nogle gange er det bare sjovt at brænde det hele ned til jorden. Og lige for tiden har begge duoens medlemmer en blanding af fandenivoldskhed og karisma ikke ulig Johnny Knoxville.

Nogen burde i virkeligheden se, hvad der ville ske, hvis man sendte Anton og Sixten ud i manegen på rasende rodeo-tyre og filmede det. Bare en idé.

Tilbage til sangen: Til trods for den nye 00’er-æstetik kommer man ikke udenom, at fuckfinger-til-verden lidt er Fabräks default mode.

Tematisk set er der ikke vildt langt fra opremsningen af alt det, der er galt med verden på ’Daarligt’, til de ’To fingre’, de smækker i fjæset på dig i den her video.

Deres devise er: Hvis i tvivl, så ræk fuck.

Men hvis de kan blive ved med at flashe deres ’To fingre’ med så meget power som her, lægger vi med glæde øre til mange flere finger-baserede fornærmelser fra Fabräk i fremtiden.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af