Her er de koncerter, vi ser mest frem til i december

Året går på hæld, men der er stadig stærke koncerter at se frem til. Vi guider til de mest spændende.
Her er de koncerter, vi ser mest frem til i december
Blackpink. (Foto: PR)

Opdatering: Efter artiklen blev publiceret, er Pusha T-koncerten blevet udskudt til en endnu ikke offentliggjort dato i 2023.

December er typisk en stille periode i koncertlandskabet, og heller ikke i år er mængden prangende. Men kvalitetsniveauet er tårnhøjt.

Vi har samlet de fem koncerter, vi ser allermest frem til i den kommende måned.

Og hvis det ikke skulle være nok, så byder vi også på en liste over endnu flere spændende shows i bunden af denne artikel.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fraads

Radar, 2. december + Hotel Cecil, 3. december
Fraads er et af den slags projekter, der altid prøver at oneuppe sig selv live. Da vi senest anmeldte en af deres koncerter, var det en avantgardistisk popfest uden lige. Vores anmelder måtte endda sætte spørgsmålstegn ved, om de mon har transcenderet hiphopgenren. Der var både trompet, cello og en spektakulær visuel dimension.

Alt dette gjorde, at Fraads anno 2021 var en større live-oplevelse end nogensinde før. Denne vinter tester de nye sange fra et kommende album og indtager derfor lidt mindre rammer end sidste år, hvor det blandt andet stod på Store Vega og Musikhusets Store Sal.

Det kan betyde større intimitet og en øget mulighed for frontmand Papa Erotic for at udfylde salen med sin gennemtrængende personlighed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pusha T

Store Vega, 6. december
Er Pusha verdens bedste rapper? Den debat vil vi ikke tage op igen, men alt, der er fedt ved ham som studierapper bliver problemfrit overført til en live-kontekst. Det oplevede vi senest i 2018, hvor han indtog Store Vega med mesterværket ‘Daytona’ i bagagen. Magen til millimeterpræcis og stilsikker live-rapper falder man sjældent over.

Her fire år senere besøger han selvsamme venue, endnu en gang med et fremragende album i ryggen. De hårdtslående coke-bars og spidsfindige ordspil fra ‘It’s Almost Dry’ bliver en fryd at overvære live. For ikke at tale om det imponerende bagkatalog, der forhåbentligt både vil blive repræsenteret af solomateriale og det legendariske stof fra hans tid i duoen Clipse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Little Simz

14. december, Amager Bio
Hvor ‘Daytona’ var det bedste hiphopalbum i 2018, tilfaldt den titel i 2021 engelske Little Simz’ introspektive storværk ‘Sometimes I Might Be Introvert’, som vi gav topkarakter. Det samme gjorde vi, da hun i sommer tog albummet med sig til Roskilde Festival.

Når Little Simz spiller live sker det med et fuldt band, der giver hendes sange et niveau af groove og løssluppenhed, man ikke kan få fra en dj. Det kan blive helt rocket til tider. Andre gange kan der gå soul eller afrofunk i den. Aftenen vil formentlig blive både voldsom og skrøbelig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Blackpink

15. december, Royal Arena
Blackpink i dit område! Hvis dit område da vel at mærke er i nærheden af København. Selv om K-pop har været et gigantisk internationalt fænomen i adskillige år nu, er dette den første danske K-pop-koncert af denne skala. Royal Arena bliver fyldt af vor tids muligvis mest dedikerede fanskare, og vi gør os klar til, at der bliver skreget ekstatisk.

Den massive entusiasme er da også til at forstå. K-pop har sceneshow-standarder, som få andre genrer kan matche, og Blackpink er blevet synonyme med genren ved at stå bag nogle af de mest iøjenfaldende, stramt koreograferede og mildest talt gigantiske popshows, man kan forestille sig. Alting er stort i Blackpink-land.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Porridge Radio

17. december, Lille Vega
I det lidt mere indadskuende regi finder vi et af de mest spændende nyere indierockbands. Porridge Radios rå, ængstelige postpunktoner kigger indad og flår alverdens tunge emner i smadder.

Det bliver loopy og repetetivt. På den der virkelig fede måde, hvor et riff går igen og igen, hvor det konsekvent bliver mere hårrejsende og intenst for hver gang, man hører det. Hvor forsanger Dana Margolins påtrængende vokal vokser sig til en stadig større mavepuster, jo længere hun bliver ved.

Flere spændende koncerter i december:

01. dec: A.A. Williams (Ideal Bar + 1000fryd 02. dec)
01. dec: When Saints Go Machine (Store Vega)
01. dec: Iceage (Amager Bio)
05. dec: Joey Bada$$ (Store Vega)
08. dec: Collider (Pumpehuset + HeadQuarters 10. dec)
08. dec: The Raveonettes (Posten + turné)
09. dec: Mas (Volume Village + Ideal Bar 10. dec)
10. dec: Senso (Loppen)
21. dec: First Flush (Hotel Cecil)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af