Tory Lanez’ fans starter underskriftindsamlinger for at få rapperens dom anket

Tory Lanez’ fans starter underskriftindsamlinger for at få rapperens dom anket
Tory Lanez. (Foto: Erik Voake/Getty Images for Roc Nation.)

Nævnetinget var ikke i tvivl, da Tory Lanez lillejuleaften blev fundet skyldig i at have skudt rap-kollegaen Megan Thee Stallion i fødderne i 2020. Men dommen er ikke faldet i god jord hos den canadiske rappers fans.

Lanez har igennem hele retssagen fastholdt sin uskyld, og det bliver hans fans tilsyneladende ved med at gøre, selv om dommen nu er afsagt.

Siden domsfældelsen har rapperens fans således startet mindst tre underskriftindsamlinger på Change.org, hvoraf den største i skrivende stund netop har passeret 36.000 underskrifter.

Denne underskriftindsamling akkompagneres af en længere tekst, der stiller spørgsmålstegn ved flere af aspekter af retssagen – herunder juryudvælgelsen samt Megan Thee Stallion og veninden Kelsey Harris’ »fulde minder«.

»Anklagemyndigheden var ude af stand til at bevise, at der ikke fandtes alternative forklaringer af hændelsen. Et cirkus af spekulation, utilstrækkelige beviser, uoverensstemmelser og fulde minder efterlod os uden meget moralsk vished om sandheden«, lyder det blandt andet i teksten.

Ifølge Megan Thee Stallion råbte Lanez »dans, bitch«, mens han skød efter hende. Både hun og Kelsey Harris har tidligere fortalt, at Lanez tilbød dem hver en million dollars for at holde munden lukket om skyderiet.

Lanez blev fængslet umiddelbart efter nævnetingets afgørelse og afventer lige nu sin strafudmåling. Han risikerer op til 23 år bag tremmer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af