Den inderlige ballade ‘Ik gå så langt’ er noget helt og aldeles nyt for Zar Paulo

Den inderlige ballade ‘Ik gå så langt’ er noget helt og aldeles nyt for Zar Paulo
Zar Paulo. (Foto: Oskar Dahl)

ANBEFALING. Var man heldig nok til at opleve en af Zar Paulos fænomenale koncerter sidste år, har man måske allerede stiftet bekendtskab med ‘Ik gå så langt’.

Den nye single er nemlig blevet spillet flere gange på bandets netop overståede danmarksturné.

Blandt andet til Soundvenue LIVE’s release-fejring af debutudgivelsen ‘Elendig Software (Del 1)’, hvor frontmand Emil Vammens akustiske fremføring af sangen i Runetaarns berømte spiralgang skabte et magisk øjeblik.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I dag er ‘Ik gå så langt’ endelig blevet udgivet i sin studieversion, og instrumenteringen er fortsat sparsom. Kompositionen er ganske vist udvidet med forsigtigt klaverspil og afdæmpede trommer, men omdrejningspunktet er stadig den akustiske guitar og Vammens vokal.

Vammen fortæller i en pressemeddelelse, at ‘Ik så gå langt’ er det eneste nummer med akustisk guitar på deres kommende debutplade (hvoraf den anden halvdel, ‘Elendig Software (Del 2)’, udkommer senere i år), men at den guitar til gengæld »får lov at brede sig helt ud på denne sang«.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det må man sige, at den gør. ‘Ik gå så langt’ er noget så simpelt som en god, gammeldags rockballade. Der er noget nærmest britpoppet over sangens overvældende rumklang og melankolske, hymneagtige udtryk. Tænk et nummer som The Verves ‘The Drugs Don’t Work’.

Med andre ord noget helt og aldeles nyt for Aarhus-bandet, der tidligere har udgivet mirakuløse, semi-sarkastiske nationalhymner og tech-kritisk generationspop i stadionformat.

De ellers så kække tekster er ligeledes vraget til fordel for en lyrik, der matcher det skrøbelige arrangement. »Ik’ gå så langt, så jeg ik’ ka’ se dig«, lyder det simple omkvæd. En hjertevarm opfordring til at passe på sig selv og hinanden.

Frontmanden beskriver i pressemeddelelsen også, hvordan ‘Elendig Software (Del 1)’ består af sange, der »sitrer, spjætter og danser, mens de går«, men at den nye single i hans øjne har en helt anden gangart.

»’Ik gå så langt’ svæver, mens den går«, lyder beskrivelsen fra Vammen.

Vi svæver, mens vi lytter til den her sang.

Zar Paulo har også sluppet en live-session, hvor bandet spiller den nye sang på det nedlagte Aarhus Amtssygehus:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af