Ugens Top Tracks: Hvem havde troet, at kapitalismekritik kunne være så sjovt som på Fabräks ‘Halleluja’?

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Ugens Top Tracks: Hvem havde troet, at kapitalismekritik kunne være så sjovt som på Fabräks ‘Halleluja’?
Fabräk. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Fabräk ‘Halleluja’

Sidste forår gjorde de fandenivoldske anti-punkere i Fabräk entré med albummet ‘Rige børn leger bedst’, og allerede efter et halvt år var de klar med mere nævenyttig musik, da de udgav den nu metal-klingende ‘To fingre’.

Det kommer nok ikke som et chok, at Fabräk ikke har det store til overs for kapitalisme.

Gennembrudshittet ‘Daarligt’ var en bredside mod småborgerlig københavnerforbrugerisme, og på den nye ‘Halleluja’ går de til angreb på finansverdenen.

Kryptovaluta, Qatar-olie, get rich quick-pyramidespil og selvhjælps-finansguruers kurser står alle for skud. Duoen anerkender, at storkapitalen fucker os alle over, men pessimismen tager aldrig overhånd.

For ‘Halleluja’ er et sjovt nummer. Fabräk fyrer den ene skarpe one-liner af efter den anden. Der er hele tiden gang i den rent musikalsk. Det er et festligt track, der inviterer til at danse – eller måske snarere at moshe. Hvem vidste, at antikapitalisme kunne være så sjovt?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Rosalía ‘LLYM’

Rosalías nye single skifter mellem engelsk og spansk helt uden varsel. Det er næsten helt K-pop-agtigt, men grebet er skam blevet brugt i andre latinpop-sammenhænge – tænk blot på Kali Uchis-hittet ‘Telepatía’. Resultatet er en af Rosalías blideste sange, hvor man som lytter hele tiden er i trygge hænder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Stepz ‘Præcis’

»Er du stoppet med at lave musik, Stepz?« bliver der spurgt i starten af ‘Præcis’. Og MellemFingaMuzik-rapperen har da også holdt pause i to år. Med ‘Præcis’ er han tilbage i topform – først som knivskarp rapper i versene, senere som intens Jersey club-festmager i en længere outro.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Ilma ‘Telepath’

Vi udnævnte tidligere på måneden r’n’b-talentet Ilma til at være et af de vigtigste nye danske navne at holde øje med i år. Denne let SZA-klingende single er endnu et klart eksempel på, at hun allerede mestrer genren her tidligt i karrieren.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Melodi Ghazal ‘On Land’

samme liste som førnævnte Ilma finder vi også dansk-iranske Melodi Ghazal. Hun udgiver til foråret sin debut-ep, og første smagsprøve derfra er denne tænksomme sang, der blander elementer af iransk folkemusik ind i et r’n’b-klingende lydbillede.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Artigeardit ‘Sidste gang’

Artigeardit har lige smidt karrierens største værk med det mesterlige ‘Længe leve’. Vi smed topkarakter efter pladen her på Soundvenue, og vores yndlingssang er den konceptuelle ‘Sidste gang’, hvor Ardit har en samtale med en dyb stemme, der agerer djævelen på hans skulder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Aperly High feat. Peter Pain ‘Forger’

Albert Aagaard Hertz er til daglig medlem af popgruppen Senso, men han har også et soloprojekt. Her hedder han Aperly High, og med sin nyeste single blander han charmerende poppunk a la Blink-182 med skæv electropop a la PC Music. Med sig har han Peter Bruhn fra First Flush, der i soloregi går under navnet Peter Pain.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Lil Yachty feat. Trippie Redd ‘Say Something’

Nu hvor vi er ved at blande rock ind i andre genrer, har Lil Yachty og Trippie Red fået fat i en smadret guitarlyd, der sagtens kunne finde hjemme i et metalnummer. Men det bliver i stedet brugt til et nonchalant hiphoptrack, der byder på et virkelig uventet beatswitch – og en lige så uventet afslutning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Fever Ray ‘Kandy’

Fever Ray aka Karin Dreijer gearer op til sit tredje album ‘Radical Romantics’, der udkommer 10. marts. Det seneste udspil derfra er en æterisk omgang electropop produceret af Karins bror og tidligere The Knife-kumpan Olof Dreijer. Denne mini-reunion for The Knife markeres desuden ved, at musikvideoen er bygget over videoen til The Knife-fanfavoritten ‘Pass This On’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Slowthai ‘Selfish’

Slowthai har sjældent været så intens at lytte til som på ‘Selfish’. Nummeret er som hvis alle følelser af angst, paranoia og afmagt blev kondenseret til tre minutter. Nummeret vil være at finde på albummet ‘Ugly’, når det udkommer 3. marts.

Og hvis du lige skulle blive bange på vegne af Slowthai, når nummeret er så grumt, og albummet hedder ‘Ugly’, så frygt ej – det er et akronym for ‘U Gotta Love Yourself’.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af